«Jeg tok ikke kontakt med pressen»

Hvem som kontaktet pressen, fremheves som viktig i denne saken. Poenget er tvert imot at jeg ikke gikk til eller tok kontakt med pressen, skriver Peter Kuran.

Peter Kuran
tidligere gruppeleder Fredrikstad Høyre

 

Jeg har igjennom mine rundt 50 år som aktiv politiker på alle nivåer alltid vært tilhenger av meroffentlighet og åpenhet og har derfor heller ikke noe vanskelig eller betent forhold til pressen!  Fredrikstad Høyre har tidligere alltid vedtatt og praktisert åpne gruppemøter for medlemmene.

Les også: Kuran (H) kastet på dør – fikk ikke delta på møte i eget parti

Så leser jeg følgende på nettet: «Fredrikstad Høyre: Kuran gikk til pressen. Det viser at det var riktig å nekte ham plass i møtet.» «sitat slutt».  Hvem som kontaktet pressen, fremheves som viktig i denne saken.Poenget er tvert imot at jeg ikke gikk til eller tok kontakt med pressen!       

Les Høyres bystyregruppe sitt innlegg: «Kuran på gruppemøte»                                 

Jeg ble imidlertid kontaktet av pressen snaue 12 timer etter at jeg forlot møtet på mandag (tirsdag kl. 06.47 og 06.49) med både talemelding og SMS (tatt vare på) uten at jeg besvarte eller tok imot henvendelsen da. Mine kommentarer til pressen er med andre ord gitt etter at andre har tipset pressen om saken. De øvrige feil og mangel på presisjon i leserbrevet som er levert kan vi jo eventuelt ta på et gruppemøte.

Les også: Velgaard får støtte fra Høyre sentralt: Kunne bortvise Kuran