«Ingen apokalypse»

Situasjonen er bekymrende, folk er i panikk og antall smittende vokser eksponentielt. Ingen land var klare for en pandemi.

Alexandros Tanase
Styremedlem, Fredrikstad AUF

 

Politikerne må kanskje ta noen sterke grep selv om det fører til en kjedeligere hverdag, men jeg er optimistisk og det bør du også være. Å hamstre er unødvendig og usolidarisk. Dette er ikke en apokalyptisk situasjon, derfor ber jeg folk og roe seg ned.

Akkurat nå så er rasjoneringstiltakene dårlig planlagt, som kan føre til mer medisinmangel. Om det blir færre medisiner, så håper jeg at folk viser solidaritet sånn at flere kan få tak i livsviktige legemidler. I disse vanskelige tidene må vi vise solidaritet!

Samtidig så tenker jeg på alle de som jobber under denne krisen. Jeg er overbevist at det ikke er lett for dem, derfor er det viktig å være ekstra hyggelig når du spør om hvor dopapir befinner seg.

Når det gjelder arbeidslivet, så har det vært mye usikkerhet. For å få til gode rettferdige løsninger trenger arbeidsgiver og arbeidstaker til å ha god kontakt med hverandre. Begge har en ustabil økonomi som kan påvirke familiene deres. LO og Ap har kommet med gode poeng fram til nå. Samtidig som vi følger etter Italia, som suspenderer lånebetalinger. Dette hadde vært en god løsning i permitteringstider.

Det som er viktig er å være forsiktig. Selv om viruset ikke utgår din helse på en kritisk måte, så er det viktig å huske at vi alle er en ressurs som kan affektere andre.

Les også: Nygård: – Den største kjærlighet pårørende til beboere på sykehjem kan vise nå er å holde seg borte