«Hyggelig at Hvaler Ap ser muligheter knyttet til Hvalerskolen»

Det er oppsiktsvekkende at ordfører Mona Vauger (Ap) i sitt leserinnlegg lister opp en rekke muligheter på Rød som et oppvekst-, kultur- og helsesenter, skriver gruppeleder i Hvaler Frp.

Wiggo Sørlien
Gruppeleder Hvaler Frp

 

I sitt innlegg  kommer ordfører Mona Vauger med mange nye tanker og muligheter knyttet til den nye skolestrukturen på Hvaler og området på Rød på Asmaløy. Hvaler Frp har måttet tåle «mye pepper» for snuoperasjonen i skolesaken. Mange mener sågar at Frp tapte kommunevalget på grunn av skolesaken?

Meninger: «Hvaler-skolen skal bli en av de beste skolene i landet»

Årsmøte i Hvaler Frp i 2018 vedtok «å bryte valgløftet,» fordi partiet så hvilke kostbare og uhensiktsmessige løsninger rådmannen foreslo i skolesaken. Selvsagt var det ikke med «lett hjerte» Frp tok dette valget i en så viktig sak for Hvaler-samfunnet.

Les også: Bygger båthus og Hvalerskøyte anno 1880 (+)

Når vi ser hvor langt prosjektet Hvaler kommune har kommet i dag med planleggingen av ny skole på Rød, er det gledelig å registrere en tverrpolitisk forståelse for saken. Kommunestyret er hele tiden orientert om at framdriftsplaner og budsjetter er i god rute. Snart skal «spaden settes i jorda», og om ett år, mars 2021, står skolen ferdig til prøvedrift. Ved skolestart 2021 kan elever ta i bruk det som trolig blir en av landets flotteste skolebygning med gode lærere og ansatte, til barnas beste.

Det er oppsiktsvekkende at ordfører Mona Vauger (Ap) i sitt leserinnlegg lister opp en rekke muligheter på Rød som et oppvekst-, kultur- og helsesenter. En utvikling som Hvaler Ap prinsipielt har strittet imot lenge. I mange år har Hvaler AP med Mona Vauger i spissen havnet bakpå, i en holdning som «alt skal være som før» på Hvaler?

Siden valget har Hvaler Arbeiderparti har vært helt usynlig. Det virker som partiet er fornøyde med å komme i posisjon sammen med de grønne, fått ordføreren, og kan støtte seg på både rådmannens forslag og de gode og fremtidsrettede forslag som Frp og partiene i opposisjonen har fremmet. Bra at fornuften har seiret ordfører Mona Vauger, og at vi sammen må se framover i utviklingen av Hvalersamfunnet.

Debatt: «Vanskelig å forstå administrasjonens og posisjonens vurdering av skogsvei på Søndre Sandøy»

I kommunestyremøte 13.februar, fremmet Hvaler Frp et forslag om en god prosess for etterbruken av Åttekanten og Floren skoler og nærmiljøene. En prosess om etterbruken i nærmiljøene som de rødgrønne partiene (Ap, SV, Sp og MDG) har vært særdeles bekymret over. Hvorfor er ikke disse partiene vært i førersetet i den sammenheng?

Det er gledelig ordfører Mona Vauger er opptatt av å fortelle at Hvaler er et fint sted å bo og vokse opp. Men Hvaler Frp har påpekt i mange år at vi ikke kan leve bare av vakker natur og blanke svaberg alene i fremtiden.

Hvaler: Skal tilby gratis utlån av sports- og fritidsutstyr