«Hold dyrene trygge på Halloween»

Å kle ut dyrene kan stresse dem og gjøre det vanskelig for dem både å se, bevege seg og puste, skriver Sascha Camilli.

Sascha Camilli
PETA Foundation

 

Ikke la det spøke for dyrenes trygghet på Halloween ved å begå feil som gjør at selskapsdyrene blir borte, syke eller skadet. Følg disse rådene for å være sikker på at Halloween blir fin og ikke farlig for dyrene.

Dyr som går uten tilsyn – særlig svarte katter – er et lett bytte for narrestreker på Halloween, så hold selskapsdyrene trygt innendørs. En konstant strøm av «spøkelser» og «skrømt» på døren kan skremme dyrene, så sørg for at de har tilgang til et adskilt rom med lyd fra TV eller radio som kan roe dem ned. Gå tur med hunden tidlig på dagen, i god tid før spøkelsestimen, og sørg for at dyrene har mikrochip og er ID-merket for å unngå problemer.

Les også: Tullete, unødvendig og masete, sier mange om halloween

Ingredienser som sjokolade, nøtter, rosiner og det kunstige søtningsmiddelet xylitol kan være giftig for hunder og katter, så hold knasket utenfor rekkevidde slik at dyrene ikke får i seg helseskadelig godteri. Si fra til barn og gjester at de ikke må dele godteriet med dyrene. Pass også på at dyrene heller ikke får tilgang til dekorasjoner som kan være farlige, som for eksempel lysslynger, stearinlys og lysende gresskar.

Å kle ut dyrene kan stresse dem og gjøre det vanskelig for dem både å se, bevege seg og puste, og små gjenstander kan utgjøre kvelningsfare. Vær snill å overlate de festlige kostymene til mennesker og la katter og hunder være seg selv, som de fine og naturlige skapningene de er.

Les også: Dyrebeskyttelsen: Folk som tipser om vold mot dyr må tørre å stå frem