«Glad i hunden din? Ikke kast pinne»

Hun hadde fått pinnen kjørt opp i munnen, fått et stort sår mellom to tenner og det som var igjen av pinnen hadde boret seg dypt inn under tungen hennes.

Av: Finn Åsmund Johnsbråten

 

Torsdag kveld, 5. november. Tomt i stua akkurat nå! Vår vitale springer spaniel, Mira, er på Fredrikstad Dyrehospital hvor hun blir godt tatt hånd om av dyktige veterinærer!

Mira er en 10 år gammel omplasseringshund som kom til oss for vel to år siden. En kjærlig kosete hund. Hun legger seg fort på ryggen for å bli klødd på maven. Hun har en kraftig kropp med korte bein, sterk som en bjørn.

Mira elsker at jeg kaster pinner for henne. Da hun synes hun hadde løpt fra seg under vår skogstur i dag, signaliserte hun at det var på tide jeg skulle kaste pinne for henne. Etter å ha kastet pinnen 10 – 15 ganger, så var det bråslutt. Et eller annet hadde skjedd. Blod fløt ut av munnen hennes. Jeg fikk ikke åpnet munnen og sett skaden. Derfor kjørte vi rett opp til Fredrikstad Dyrehospital.

Hun hadde fått pinnen kjørt opp i munnen, fått et stort sår mellom to tenner og det som var igjen av pinnen hadde boret seg dypt inn under tungen hennes. Så blir det CT slik at de kan se om det skulle sitte igjen noe i det dype såret. Så ordner det seg nok etter hvert.

Innhentingen av pinnen skjer oftest i rasende fart. Som regel går det bra, men ikke denne gangen. Pinnen har trolig buttet mot bakken i det øyeblikket Mira glefset over den. Pinnen som er omtrent så stor som en cigar, forsvant under tungen hennes.

Vi erfarer at «kaste med pinne» er noe av det som hyppigst forårsaker skader på hunder! Så er du glad i hunden din. Ikke kast pinne, men finn en egnet leke i stedet. Slike er det nok av.

Mira er under kyndig oppfølging av Fredrikstad Dyrehospital, og vi har godt håp om at det går bra med henne!

Les også: – Kjæledyr er ikke «bruk og kast» (+)