«Dette må jo bare bli gratis for alle kvinner»

Kvinner får en ekstra utgift hver eneste måned, som de ikke har bedt om.

Remi André Berg
Fredrikstad-blogger under navnet «Tenåringspappa»

Kvinner må ut med en del kroner som går til innkjøp av bind, tamponger og så videre. Dette er noe de ikke selv har valgt, og staten bør helt klart gi dette gratis til alle kvinner, mener nå jeg. Selv om jeg er mann så ser jeg jo helt åpenbart hva dette koster med to tenåringsjenter og ei konemor i hus. Hvorfor er ikke det gratis, hva er det politikere ikke forstår med dette. Dette er noe som bør gis av Velferds-Norge.

For én ting skal dere kjære politikere ha helt klart for dere: Damer er faktisk de som bidrar mest til at AS Norge skal få inn skattepenger og lignende. Uten kvinner hadde det ikke vært mennesker på denne jorda, så enkelt og greit er det!

Damer er inntektskilden til landet vårt. Derfor bør dere gi noe tilbake til de som bidrar mest. Og det er kvinnene.

Remi André Berg fra Torp skriver bloggen Tenaaringspappa.
Foto: Privat
Fredrikstad-blogger Remi André Berg står bak bloggen Tenåringspappa. Nå tar han til orde for gratis menstruasjonsprodukter. Det er i alles interesse, påpeker han. Foto: Privat

I Skottland har bind og tamponger nylig blitt gratis, og her bør Norge følge etter. Det koster faktisk mye penger hver eneste måned i bruk av dette utstyret. Og det er helt nødvendig. En kan ikke la det blø nedover bena, for å si det sånn!

Jeg vet jeg beveger meg inn på et område som jeg kanskje ikke kan noe om, men jeg har tilegnet meg en del kunnskap om dette, for jeg blir bedt om å kjøpe med dette når han far er i butikken. Noen fedre synes dette er flaut, men hvorfor skal det være flaut. Det er helt vanlig og absolutt nødvendig i en familie. Om ikke begge deler blir gratis, så bør i hvert fall en av tingene bli gratis, slik at en kan velge hva man skal bruke.

Så kjære dere som styrer vårt land, hva skulle dere gjort uten våre kvinner. Da hadde dette landet vært konkurs for lenge siden. Det hadde ikke kommet inn noen skattepenger, og dere hadde heller ikke hatt en jobb. For vi trenger ikke dere politikere om det ikke er noen mennesker igjen.

Vær med og støtt dette, og del slik at det kan nå politikere i håp om at det kan skje noe med denne ordningen. Dette har vært snakket om i mange år, men vi får ikke gjentatt dette ofte nok. Takk for at nettopp du bidrar og sprer det gode ord.

Til slutt vil jeg gi dere kvinner en stor klapp på deres skulder, for uten dere finnes ingen mennesker. Kvinner må verdsettes mer enn det de gjør i dag!