«Åtte kilometer til gratis buss, Flex-tilbud kun i fire timer og betaling for å komme til byen»

Mener Jostein Haug at jeg på 75 år bør kunne gå eller sykle åtte kilometer for å komme til nærmeste bussholdeplass, slik at jeg kan komme til lege og tannlege, eller ta en handletur rundt i byen?

Bjørg Løkke
Seppoveien, Rolvsøy
på vegne av flere

 

Jeg hørte representanten for Østfold kollektivtrafikk/Bypakke Nedre Glomma, Jostein Haug, på TV forleden og ble mektig provosert.              Han uttalte at med det gode busstilbudet vi nå har fått, vil alle ha mulighet til å handle i sentrum uten å bruke bil.                                                 

Da mener han kanskje at jeg på 75 år bør kunne gå eller sykle ca. 8 kilometer for å komme til nærmeste bussholdeplass, slik at jeg kan komme til lege og tannlege, eller ta en handletur rundt i byen?                                                                               

Kom ikke og si at Flex er et likeverdig tilbud, selv om det står «Reis når du vil» eller «Frihet til å reise» bak på Flexbussen. Her gjelder dét kun mellom 10:00 og 14:00 - dersom du har husket å bestille tur to timer i forveien, da.                                                                                                 

Leder: «Bomfast ordfører Jon-Ivar Nygård»

Så hva har vi på Nordre Rolvsøy fått for de 10 millionene kronene som ble bevilget til gratisbuss? Vi ble i sin tid tvunget inn i storkommunen, og hva har vi fått igjen for det? Ingen goder i hvert fall. Vi har til og med måttet bekoste vårt eget vann- og avløpsnett (også påtvunget), noen hundre tusen kostet det oss, og nå må vi altså betale for å komme til «byen vår».

Kanskje vi kunne få noe igjen for eiendomsskatten vi betaler, vi som bor i den glemte bygda? 

Les også: «Ta bussen – glem billetten!»