«Ap og SV har lite fokus på helse i Fredrikstad – men sier JA til spill og moro»

– Vi må gjøre mer for mindre, sier rådmannen. Tenker hun på Vår Herre som mettet 5.000 med fem brød og to fisker, spør Lino Lubiana i dette leserinnlegget.

Lino Lubiana
KrF Fredrikstad

 

Hvor er fokus? Demensforeningens leder Greta Andersen og Menneskeverds-alliansens Karianne Hjørnevik Nes signaliserer bekymring til kommunebudsjettet lagt fram 24 oktober 2019. KrF deler deres bekymring om kommunens manglende fokus.

Rådmannen har signalisert en fare for merforbruk og dermed behov for innstramning på 145 millioner på helsebudsjettet sett i forhold til dagens drifts- og tjenestenivå. Dette samtidig som vi sender eldre til Tistedal, betaler Kalnes millioner for sykehjemsplasser vi ikke har, bruker korttidsplasser for langtidssyke, fremmer ikke kompetanseheving for sykepleier, får ikke sykepleiere nok for vi gir dårligere rammer enn kommunene rundt oss, får ikke BPA på plass mm.

– Vi må gjøre mer for mindre, sier rådmannen. Tenker hun på Vår Herre som mettet 5.000 med fem brød og to fisker. Ledelsen skylder på regjeringen og bygger Arena Fredrikstad som nå har økt til 660 mill. på investeringsbudsjettet. Det vil bli kapitalkostnader i flere titalls millioner – tatt fra driftsmidlene våre år etter år.

Meninger: «Illegal kontantnekt – en trussel mot rettstaten»

Byferje er fint. Det gir byen et særpreg og et godt kollektivt tiltak, men må den være helt gratis? Den vokser opp mot 30 mill. i driftskostnader – penger som tas av samme kassa som penger til skole og helse hvert år. Alle bør betale arbeidsreisene sine selv. Ikke bare vi som bor i kommunenes mer perifere områder. Vi får også bompenger, mens de i sentrum slipper lettere. Økonomien går rundt også denne gangen – ikke fordi vi hadde så gode budsjetter, fordi skatteinngang og avkastning på kapitalinvesteringer var god – ting vi bare har delvis kontroll på. Litt flaks?

Fredrikstad får det de har stemt for! Valgresultatet har ikke gitt oss dynamitt så KrF kan ikke flytte fjell, men vi har nye, unge og gode politikere og vi lover å si hva vi mener om dette der vi slipper til!

Leder:«Det er all grunn til å dra i snora og tenne varsellampene i rådhusets korridorer»

Vi bør riste Ap og SV i ledelsen, siden de kompliserer pensjonerte arbeideres liv – og samtidig av pur begeistring med tårer i øynene – og skjelvende, teatralsk stemme, taler varmt om en idrett som i siste toppkamp mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers synliggjorde vold og slåsskamp og 58 minutters utvisning på benken i løpet av en kamp på 60 minutter.

Er det slik vi skal investerer 660 millioner i denne valgperioden? Dette er jo noe vi ikke engang har et særlig ansvar for, men som private investorer naturlig bør investere i, om det er så lukrativt som omtalt.

Ikke rart vi ikke får startet byggingen av Onsøyheimen og BPA ikke blir landet. Fokus er ikke der!

Fikk du med deg denne? Fredrikstad-kvinne (86) sendt til Halden for sykehjemsplass