Marianne og Robert skal tilby gjestene «historisk overnatting» og gourmetmat i Gamlebyen

For to år siden startet dansken Robert Petersen cateringfirmaet Værk Catering på Gressvik i Fredrikstad. Nå tar stjernekokken, med fem års erfaring fra Michelin-restauranten Noma i København, over kjøkkenet på Gamlebyen Gjestgiveri.

Mesterkokken Robert Petersen skal samarbeide med Gamlebyen hotell.

– Dette blir helt unikt, smiler hotellsjef Marianne Hansen.

Gourmetfølelse til gjestene

Nå bygges kjøkkenet i gjestgiveriet om for å tilpasses Petersens gourmetkunnskaper over grytene, et restaurantkjøkken med høyt fokus på effektivitet og renhold er målet. Petersen tar med seg suksessen fra drifta på Gressvik og viderefører cateringleveringer til selskaper og kurs – i tillegg til å servere konferanse- og hotellgjester frokost. Etter hvert er planen å åpne restauranten for alle.

– Dette vakre stedet fortjener en ekstraordinær matopplevelse – håpet er å kunne tilby en gourmetfølelse for våre gjester, sier Robert Petersen.

– Samarbeidet kommer til å gi oss en enorm styrke. Tilbudet blir unikt her i Gamlebyen, hvor både overnatting og gastronomi skal bidra til våre felles mål om «et godt sted å være», supplerer Hansen.

Høsten 2018 fortalte vi om Petersens satsing på Gressvik: Slik gikk åpningen

(Saken fortsetter under bildet) 

Daglig leder i Gamlebyen hotell, Marianne Hansen, har klokketro på samarbeidet med Robert Petersen. – Nå kan vi tilby noe helt unikt i Gamlebyen og Fredrikstad, både for innbyggere og besøkende, sier hun

Hotellgjestene vender tilbake

Daglig leder ved Gamlebyen hotell, Marianne Hansen, forteller at det har vært tøffe tider under koronapandemien, men hun ser lyst på sommersesongen.

– Vi har mistet 2 millioner kroner i omsetning. Nå ser det ut til at det tar seg sakte, men sikkert opp igjen, noe som gir meg troen på at det kan bli en bra sommer. Snart kommer vi til å utlyse flere ledige stillinger her hos oss.

– Teglhuset skal fortsatt være en viktig kulturarena i Gamlebyen, og miljøet i gjestgiveriets bakgård skal vi ta vare på. Restauranten er foreløpig åpen kun for lukkede selskaper, konferanser og arrangementer men planen er å lansere konsepter for alle – både i Gjestgiveriet og Teglhuset, avslutter Hansen.

Les også: Take-away-bakst med danske favoritter ble redningen for Martin (+)