Mann tiltalt for drapsforsøk etter å ha lagt skylden på en annen

En Fredrikstad-mann (33) skal i februar ha påført en kvinne alvorlige skader med kniv, og fått en annen mann arrestert for drapsforsøk.

Nå skal rett mann stilles for retten i september, mener statsadvokaten, som bekrefter overfor Demokraten at tiltalte har en relasjon til fornærmede.

Knivdramaet, som nå har ledet til en tiltale for drapsforsøk, fant sted i en leilighet på Selbak natt til 5. februar i år.

Dyp skjæreskade

Der forsøkte den tiltalte å drepe kvinnen i 20-årene ved å ta kvelertak rundt halsen hennes og ved å kutte og stikke henne på halsen og andre steder på kroppen med en kniv, ifølge tiltalebeslutningen fra Oslo statsadvokatembeter.

Mannen skal gjentatte ganger ha skadet kvinnen med kniven, blant annet ved å påføre henne stikkskader på ryggen og armen. Kvinnen fikk også en dyp skjæreskade på tvers av halsen, som statsadvokaten mener tiltalte står bak.

Det som berget kvinnens liv var at hun raskt fikk medisinsk behandling for skadene, ifølge tiltalen.

LES OGSÅ: Puttet medisin i kompisens drikk for å eksperimentere

Anklaget en annen mann

På vei til politiarresten i Sarpsborg skal tiltalte ha hevdet overfor politiet at en annen, navngitt mann sto bak knivangrepet. Opplysningen førte til at den navngitte mannen ble pågrepet av politiet og siktet for drapsforsøk. Den tiltalte må i retten også svare for anklagen om falsk forklaring.

Statsadvokat Ane Evang, som skal føre saken for Fredrikstad tingrett, vil ikke på nåværende tidspunkt gå nærmere inn på hva slags relasjon den tiltalte har til fornærmede. Fredriksstad Blad skrev imidlertid, da avisa omtalte hendelsen i februar, at tiltalte og fornærmede var samboere.

Bevisførsel

Statsadvokaten avstår også fra å kommentere om det har vært rus inne i bildet da handlingen skjedde, og vil heller ikke kommentere om det skal ha vært flere personer til stede på adressen da kvinnen ble påført knivskader.

– Jeg vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere saken ut over opplysningene som kommer fram i tiltalebeslutningen, av hensyn til bevisførselen. Flere sider ved saken vil bli belyst i retten, sier Evang til Demokraten.

LES OGSÅ: – Fredrikstad-mann truet gardister med narkosprøyte

Det er tatt forbehold om at fornærmede vil fremme et oppreisingskrav for retten, men dette ønsker bistandsadvokat Hilde Elisabeth Jæger ikke å kommentere nå, kort tid etter at rettssaken ble omberammet fra august til september.

– Hvordan står det til med klienten din etter hendelsen i februar?

– Det ønsker jeg ikke å gi noen uttalelse om før jeg har avklart med min klient at en slik uttalelse kan gis, sier bistandsadvokaten.

Den tiltalte mannen erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, men erkjenner å ha utsatt kvinnen for grov kroppsskade, opplyser forsvarsadvokat Vigdis Brandstorp til Demokraten.

Klienten hennes har sittet varetektsfengslet siden hendelsen i februar. En eventuell ny forlengelse av fengslingen skal behandles av retten 28. mai, ifølge Brandstorp.

LES OGSÅ: Kajakk, kjøtt, ost og campingvogn – slik snor transportørene seg utenom tollreglene