Mann skal ha fyllekjørt av veien – skadet seg selv og bilen

En mann i 60-årene må stille i retten, anklaget for fyllekjøring på sletta mellom Hvaler kirke og kommunehuset på Kirkøy.

Fartsgrensa på den aktuelle strekningen på fylkesvei 108 er 60 kilometer i timen, og mannen er tiltalt for ikke å ha kjørt tilstrekkelig hensynsfullt og forsiktig da han kjørte en varebil i retning Skjærhalden 5. desember.

Les også: Fredrikstad-mann skal ha samlet 7.800 filer med overgrep mot barn

Han er også tiltalt for å ha kjørt bil mens han var påvirket av alkohol på den samme strekningen, hvor kjøreturen skal ha endt i grøfta denne lørdag ettermiddagen.

Da mannen, ifølge tiltalen, kjørte av veien og inn i et tre, skadet han både seg selv og bilen. Bilen ble totalskadet og mannen pådro seg skader i mageregionen.

Les også: Mener rusreformen vil skape kjøpepress og flere narkoselgere

Tiltalebeslutningen sier ingenting om hvor fort mannen skal ha kjørt eller hvor høy promille han skal ha hatt da ulykken inntraff. Det vil trolig komme fram når mannen må møte i Fredrikstad tingrett i mars.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.