Leverer store leseopplevelser i liten skala

Torsdag åpner Fredrikstads minste bibliotekfilial, i en gammel telefonkiosk i Gamlebyen.

- Alle bydeler trenger et minibibliotek!

Det sier Tora Camilla Klevås, biblioteksjef i Fredrikstad.

I samarbeid med Foreningen !les åpner de en såkalt lesekiosk torsdag 18. juni klokken 12 i Gamlebyen. En lesekiosk er en gammel, vernet telefonkiosk som blir fylt med nye og gamle bøker. Initiativet er en del av et nasjonalt prosjekt der telefonkiosker over hele landet blir forvandlet til små biblioteker.

- Det er mange i Fredrikstad om leser bøker, men ikke alle bruker biblioteket. Vi håper med dette at folk får et godt inntrykk av oss, og dermed besøker oss, sier Klevås. 

Les også: Poetisk hverdagsavbrekk for elvependlerne (+)

Kultur i det fri

Den nye lesekiosken vil stå rett ved Gamlebyens lekeplass, like innenfor Vindebroen. Det er en god plassering, mener biblioteksjefen.

- Kanskje er det noen voksne som vil lese litt mens barna leker. Men vi har også mange fine barnebøker, forsikrer hun. Her i den gamle telefonkiosken ved lekeparken i Gamlebyen kan du snart plukke med deg en god bok.
Foto: Ingvild Kjølstad
I lesekiosken vil det finnes bøker for både voksne og barn. Foto: Ingvild Kjølstad.

Fra før av har Klevås god erfaring med lignende tilbud. Utenfor byens hovedbibliotek har det den siste tiden stått en trillebår full av bøker.

- Folk forsyner seg som bare det. Vi har mange kasserte bøker, eller bøker vi har for mange av, og det er bedre at de blir lest enn kastet, sier hun. 

Følg Demokraten på Facebook!