Lekende lett for FFK 2. pinsedag

(Fredrikstad - Sola 5-1). Tim Nilsen sørget for tre scoringer da FFK enkelt slo bunnlaget Sola mandag. Men avstanden opp er den samme.

Tim Nilsen scoret tre mål da Fredrikstad vant 5-1 over Sola i 2. divisjon, avdeling 1 i fotball for menn mandag. FFK har tatt poeng i sine fem siste hjemmekamper.

Corner og frispark

Dødballene ble viktig i første omgang etter at begge scoringene kom etter henhodsvis corner og frispark. Begge ble lagt av Thomas Drage, som hadde tre målgivende denne ettermiddagen.

Fredrikstad tok ledelsen da Nilsen scoret etter kun fire minutter da han var våkent frempå etter corneren fra høyre, og noen minutter før sidebytte møtte Marius Hagen med hodet fra ganske spiss vinkel, men fikk styrt ballen inn. Da var det et frispark Thomas Drage svinget inn i 16-meteren.

Skapte mange sjanser

Andreas Hagen la på til 3-0 for vertene etter 56 minutters spill da han fikk avsluttet inne i feltet.  Målet gjør at 33-åringen står med tre scoringer denne sesongen. Johannes Bernhard Hinna reduserte for Sola sju minutter senere med et vakkert langskudd og Sola fikk tent et lite håp.
Men det var Fredrikstad som dominterte denne kampen og skapte et tosifret antall målsjanser.
Etter 69 minutter økte Fredrikstad ved Nilsen igjen, og samme mann laget hattrick da han la på til 5-1 ti minutter senere.
Fredrikstad har 17 poeng etter ni kamper. Sola blir værende på fem poeng. Opp til lederlaget Stjørdals/Blink er det fortsatt tre poeng ettersom trønderne vant sin hemmekamp 2-0 over Bryne mandag.
3343 tilskuere fikk med seg kampen i Fredrikstad.
Fredrikstad møter Levanger 15. juni, og Sola spiller neste kamp mot Byåsen dagen etter.

2. divisjon, avdeling 1 mandag:

Fredrikstad - Sola 5-1 (2-0)

Fredrikstad stadion: 3343 tilskuere.
Mål: 1-0 Tim Nilsen (4), 2-0 Marius Hagen (44), 3-0 Andreas Hagen (56), 3-1 Johannes Hinna (63), 4-1 Tom Nilsen (69), 5-1 Tim Nilsen (79).
Dommer: Sander Magdalon Bråten Johannessen, Randesund.
Gule kort: Joona Eemil Petteri Veteli, FFK, Jonatan Brunes, Sola

2. divisjon fotball menn avd. 1 mandag, 9. runde:

Arendal – Levanger 2-0, Brattvåg – Egersund 2-2, Byåsen – Moss 1-2, Fredrikstad – Sola 5-1, Hødd – Nardo 4-0, Kvik Halden – Vidar 1-2, Stjørdals-Blink – Bryne 2-0.