Leiepriser i Fredrikstad skyter i været før Tall Ships Races

– Det er jo bra for Fredrikstad, men synd for dem som ikke har noe overnattingsalternativ, sier turistsjefen.

Hotellene er fulle og må avvise folk som vil booke husrom under The Tall Ships Races, som går av stabelen i Fredrikstad fra den 11. til 14. juli.

De alternative overnattingssteddene begynner også å fylle seg opp. På Finn.no er det per i dag ingen ledige feriehus eller hytter til leie i det aktuelle tidsrommet, i gangavstand til Fredrikstad sentrum.

Det er også tømt for utleieobjekter på AirBnB - bortsett fra ett.

TILBAKETRUKKET: Selv om huset ligger rett ved bryggekanten, ligger det tilbaketrukket fra direkte innsyn.
Foto: Gry Cat. Wold

Pris: 50.000

På utleietjenesten AirBnb ligger huset til Helene Christophersen og mannen tilgjengelig for leie (ekstern lenke). Eiendommen grenser til Glommastien og har dermed Fredrikstads kanskje beste utsikt til skutefesten. Men det koster.

– Vi har ikke egentlig lyst til å leie ut, sier Helene.

– Men til den prisen er det greit, ler hun.

Paret ønsker 10.000 kroner per natt for å leie ut, og ønsker kun å leie ut under The Tall Ships Races. Minste leieperiode er satt til fem netter. Prisen har de satt med bakgrunn i standarden på boligen og beliggenheten.

– Skipene legger jo til nærmest i hagen vår, og ligger så tett at du kan gå fra dekk til dekk herfra til sentrum. Vi er klar over at det er en høy pris, men det er det verd, sier hun.

Det er syv soveplasser i huset, og regngjøring er inkludert.

 

Foto: Privat

HAGEBÅT: Huset til Helene ligger rett ved bryggekanten. Skipene legger til bare noen titallsmeter fra husveggen. Foto: Privat

LES OGSÅ: De fem dyreste boligene i Fredrikstad

Venter 100.000 besøkende

Skutefesten er ventet å trekke mer enn hundre tusen mennesker til Fredrikstad sentrum fra og med midten av neste uke. De 990 hotellsengeplassene ble derfor raskt revet bort. Nå er imidlertid også campingplassene fulle, og det begynner å tette seg til med telt. Er du sent ute, kan du med andre ord slite med å få overnattingsplass.

– Jeg vet at det ene bandet som skal spille under festivalen måtte innlosjeres på Kolbotn, forteller turistsjef Maya Nielsen i Visiti Fredrikstad og Hvaler.

– Det er jo bra for Fredrikstad, men synd for dem som ikke har noe overnattingsalternativ.

Hun trekker frem at byen har snaut med ekstra sengeplasser.

– Fredrikstad har en liten hotellkapasitet i forhold til størrelsen på byen, sier hun.

– Hvor mange tror du kommer til The Tall Ships Races i år?

– Jeg vil tro det kommer rundt 100.000 besøkende, tipper turistsjefen.

LES OGSÅ: Legger ned turistkontoret hvis ikke støtten økes

Omfattende program

Det er tredje gang Fredrikstad er vertskap for The Tall Ships Races, og i overkant av 70 skuder er ventet til byen. Den største er trolig Statsraad Lemkuhl. Det er satt opp en scene der det kjøres programmer fra klokka 12 hver dag. Fredag avsluttes programmet av Silya and the sailors, og lørdag rundes av med Moddi med band. Det øvrige programmet preges av lokale danse- og musikkgrupper.

LES OGSÅ: Bustehode. Aktivist. Visesanger. Isegran.

På Isegran er det aktiviteter og opplevelser spesielt rettet mot familier, med fokus på Fredrikstads maritime historie.

Arenaen byr på sceneunderholdning av beste slag og her kan du møte blant andre piratene fra Kaptein Rødskjegg. Pippi og aktørene fra Kong Neptun i fri utfoldelse.

Det er også mulig å komme om bord i skutene som ligger ved øya, blant annet den russiske sjørøverskuta Shtandart. I tillegg er Redningsselskapet tilstede med to av sine populære Eliasbåter som barna kan kjøre.

Over alt i byen skjer det ting, se fullstendig program HER.

Flere av skipene inviterer publikum ombord, blant annet Statsraad Lemkuhl. Den offisielle åpningen av The Tall Ships Races Fredrikstad 2019 avholdes klokken 15.00 på Isegran med ordfører Jon-Ivar Nygård. Konferansierer Erik-André Hvidsten og Cathrine Iversen vil lede deg gjennom showet.

LES OGSÅ:

Bjørketrær splitter nabolag i Bydalen

Vold og trusler dominerer konfliktrådets saksmengde

Hyttene på pristoppen i Fredrikstad og Hvaler