Nyheter

Arbeiderparti for grasrota?

Lørdag kunne du lese vår artikkel om Fredrikstad Arbeiderpartis valg av møtelokaler fra øverste hylle. Partiet har i første omgang for en halvårsperiode gjort en leieavtale med Hotel City hvor partistyremøter, gruppemøter og medlemsmøter skal gjennomføres.

Med tanke på at Fredrikstad AP har over fire millioner på bok etter salget av «Folkets-hus etasjen», i det tidligere bankbygget i Farmannsgate, kan sikkert noen oppfatte det som smålig at avisa tar opp diskusjonen rundt hvor mye penger partiet bruker på å leie møtelokaler med dype gulvtepper og møtestoler i mahogni.  - Det er ikke mer dramatisk eller dyrere å leie her enn andre steder. Vi har fått en god pris som absolutt er konkurransedyktig, sa avtroppende leder i Fredrikstad Ap, Atle Ottesen, til oss.

Når kassereren i Ap, Victor Kristiansen, sier at det ikke er skattebetalernes men våre egne penger vi bruker på husleia – er det også en sak med to sider - han fortsetter som følger; - Visst får vi et tilskudd fra kommunen til drift ut fra partiets størrelse, men slike tilskudd får også alle andre partier.

Vi tror ikke det er totalsummen for leie av «citystua, bankettsalen, losjen eller parketten» til partiets møtevirksomhet i løpet av et halvt år som vil avgjøre om partiet sikrer fotfeste hos sine velgere og lojalitet hos sine medlemmer. Økonomisk har Fredrikstad Arbeiderparti som nevnt en banksaldo andre lokalpartier kun kan drømme om. Men signaleffekten av store svingdører og egen «møtevert» er derimot noe partiledelsen bør tenke på - spesielt vil vi tro hos de eldre og erfarne partimedlemmene som ikke bruker grådressen som arbeidsantrekk syv dager i uka.

En «litt smartere bruk av pengene» og en tanke om hvilke signaler som sendes ut til alle er alltid fornuftig å drøfte før man iverksetter ulike avtaler! Det er muligens ingen ledige møterom i rådhuset på kveldstid? Er beliggenheten til Torsnes Arbeiderlag sitt Folkets Hus for avsidesliggende til å spørre om lån av møtelokaler? Eller frykter man å bli litt sårbent hvis grasrota får medvirke?

Mer fra Dagsavisen