Kultur

Bråtabrann med ny hyllest til alle bygdeoriginaler

I dag er Bråtabrann ute med en hyllest til alle bygdeoriginaler, nemlig «Hele bygdas mann». Låta er til ære for de som har sett, erfart og opplevd ting vi aller fleste aldri har hørt om engang. Rett og slett et levd liv.

Bråtabrann er Norges nye bygderocksensasjon, skriver plateselskapet Universal i en pressemelding. Bandet har sine røtter fra Østfolds dype skoger og vide jorder, og gjenskaper bygdemagien i musikken sin. Frontfigur Morgan Lillehjem er kjent fra Fredrikstads teaterscene, men er nå klar for å ta steget ut på konsertscenen for alvor.

Topp 50

Bråtabranns akkompagnement består av fire habile konsert- og studiovante musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen og hver for seg turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, og gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.

Rett etter påske slapp de sin første låt «Hjemmekjær» som fikk svært god mottakelse i både by og bygd. Låta klatret opp på #34 på Topp 50 – Viral chart i Norge som mest delte låt. Planen til bandet er å utgi en låt i måneden.

Konsertsommeren

Universal tror at vi vil høre om Bråtabrann på småfestivaler, nærradioer, bilturer og bygdefester fra i sommer og utover, og skriver at det har gått gjetord om bandet siden det dukket opp setninger som «Dette blir bankers det største kredbandet i ‘danse-Norge’ siden Hellbillies». Den 22. juli spiller de på Norges Bygdeungdomslags landsstevne på Hvam videregående skole sammen med blant andre Gressvik-gutten Staysman, og flere konserter er snart på plass på den stadig voksende plakaten, lover plateselskapet.


Nyeste fra Dagsavisen.no: