Kultur

Eggi med EP-debut: - Hele humøret her blir ganske rowdy!

EP’en «Sjelen Er Bevart» kommer etter at Fredrikstad-rapperen tok seg pause fra musikkutgivelser i 2022.

Selv om Eggi har hatt en pause fra utgivelser, har artisten ikke ligget på latsiden; det har blitt både flere konserter, og han har vært aktiv i studio med forskjellige artister og produsenter. Det skriver plateselskapet Universal Music Norge i en pressemelding.

Med «Sjelen Er Bevart» går Eggi tilbake til der det hele startet – med ekte rap. Prosjektet skildrer Eggis reise gjennom hele følelsespektret, da hans far ble diagnosert med kreft i starten av EP-prosessen.

Mye sinne

På bakgrunn av diagnosen gikk Eggi rundt med mye sinne i kroppen - helt til det skjedde et skifte i Eggis mentalitet da hans far endelig var på bedrings vei.

- Jeg begynte å lage denne EP’en med mye sinne inne i meg. Alt stoppet opp når min far fikk kreft, og jeg var med han hver dag på sykehuset. Å se han komme seg godt ut av det, fikk meg til å sette mer pris på han, min familie og ikke minst de dagene med god helse i behold, sier Eggi.

Rowdy

Eggi er født i Sverige, oppvokst i Fredrikstad og har et opphav fra Kosovo – en bakgrunn som har formet ham til en allsidig og spennende artist som fortsetter å sprenge grenser, skriver plateselskapet.

- Jeg har også opplevd mye glede av musikken og generelt livet mitt hjemme, så hele humøret her blir ganske rowdy! Dette er en EP rappet av en fyr som har kjent på å være utålmodig, usikker, kjent på å være takknemlig, verdsatt og hørt. Jeg har toucha homebase føler jeg, når jeg gjør denne stilen. Det er en rap stil jeg har gjort lengst og det ligger i blodet mitt å være litt «up in yo face».

EP’en inneholder blant annet den tidligere utgitte låten «Gangsta», som også er med i den nye TV2-serien «Blodsbrødre».

– At låten er med i TV 2-serien er sinnssykt fett. Nå som serien er med i Netflix også, så kan det ha stor betydning for hvor langt musikken kan nå ut, har Eggi, alias Egzon Salihu, tidligere uttalt til NTB.Nyeste fra Dagsavisen.no: