Kultur

– Vi trenger julefeiringen desto mer når mørket omgir oss med større tyngde enn før

«Våger du tro at jul blir det samme når angrep kan ramme blindt nå i natt?» synger Maria Mohn på tittelsporet til julealbumet hun slipper fredag.

«Over deg vil stjernen skinne» heter platen fra Mohn, kjent for mange fra Melodi Grand Prix i år. Tittellåten med den mørke innledningen er skrevet av Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted, som påpeker:

– Det er mange årtier siden verden feiret jul i så usikre tider som i år. Tittelsporet på albumet tar dette på alvor når det spør om jula kan bli det samme i en slik tid.

Men ifølge Hillestad klynger «Over deg vil stjernen skinne» seg til håpet om at julestjernen har samme kraft som alltid.

– Vi trenger denne feiringen desto mer når mørket omgir oss med større tyngde enn før, sier han.

Erik Hillestad bidrar med tre av de fire nyskrevne julesangene som Maria Mohn stemmer i med på det nye julealbumet. Hun tar også fatt i gamle kjenninger som «Mitt hjerte alltid vanker», «I denne søte juletid» og «Hellige natt» – som er Ole Paus sin gjendiktning av «O helga natt».

– Maria Mohn har en klar og vakker stemme som formidler godt, sier sjefen for plateselskapet som har julemusikk som et av sine varemerker.

Det vanker også juleturné for Maria Mohn i et knippe kirker i Østfold fra 11. desember, før hun avrunder i Kulturkirken Jakob 20. desember.