Kultur

Rett inn på besteselgerpallen med «Cassandra-saken»

Den niende Anton Brekke-romanen debuterer på 2. plass på Bokhandlerforeningens lister. Men Jan-Erik Fjell må se seg slått av Jo Nesbø.

– Jeg håpet på pallplassering, og det ble det – med en gigant foran og en bak, fastslår Fredrikstad-forfatteren selv overfor Dagsavisen Demokraten.

Tirsdag 20. september slapp han «Cassandra-saken», krimroman nummer ni med nå tidligere Kripos-etterforsker Anton Brekke i hovedrollen, til strålende kritikker fra blant andre Fredriksstad Blad.

En drøy uke etter lanseringen tyder mye på at også leserne har vært sultne på mer krim fra Fjell. På Bokhandlerforeningens ukentlige bestselgeroversikt, rykker nemlig den ferske boka hans rett inn på 2. plass på intet mindre enn to lister – både skjønnlitteratur for voksne og e-bøker.

På begge lister er det kun Jo Nesbøs «Blodmåne» som har solgt mer. Den nyeste Harry Hole-krimmen har ikke overraskende toppet bestselgerlistene alle de fire ukene siden den ble sluppet.

Dermed klarer ikke Fjell helt å kopiere den umiddelbare suksessen med fjorårets «Ringmannen», som kapret begge 1.-plassene på første forsøk.

Han er likevel tilfreds med å ha sneket seg foran den andre giganten han henviser til – Jojo Moyes, som ble henvist til 3. plass med «Hestekunstneren», lansert på det norske markedet samme uke som «Cassandra-saken».

– Veldig fornøyd med det. Nesbø er Nesbø, avslutter Fjell med et smil.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: