Kultur

Se bildene fra Kulturnatt Fredrikstad 2022

– Kulturnatt viser den store bredden og variasjonen i kulturlivet i Fredrikstad, sier prosjektleder for Kulturnatt, Åshild van Nuys


Fredag og lørdag yret det ekstra med liv i Fredrikstad sentrum, da årets Kulturnatt ble arrangert. To dager spekket med kulturopplevelser, musikk, dans, teater og gatekunst fargela og tonesatte byen.

– Etter en helg fullspekket med opplevelser og inntrykk, vil jeg sende en stor takk til alle som var med, både de profesjonelle og de mange unge aktørene, sier prosjektleder for Kulturnatt, Åshild van Nuys.

Det skriver Fredrikstad kommune i en pressemelding, etter et vellykket Kulturnatt-arrangement som engasjerte hele kommunens befolkning, på tvers av aldersgrupper og kulturuttrykk.

– Publikum fortjener også en stor takk! Det var mange som ofret sofakroken og fylte gatene med liv denne helgen. Det er godt å se at både unge og gamle har glede av Kulturnatt, fortsetter hun.

Se bildene fra helgen i vårt bildegalleri nederst i saken.

Fantastisk samspill

I frivillighetens år retter hun en spesiell takk til frivilligheten.

– Under Kulturnatt fikk vi blant møte frivillige organisasjoner på Stortorvet, vi fikk høre kor og korpsmusikk, oppleve kunstutstillinger, og Kreftforeningen arrangerte Stafett for livet i Kirkeparken der lysseremonien i Kirkeparken gjorde kulturnattkvelden ekstra stemningsfull, sier van Nuys.

Kultursjef Tora Klevås stiller seg bak prosjektlederens takk til kulturlivet og byen. Klevås er opptatt av at vi møtes igjen møtes fysisk etter to år med pandemi.

– I Fredrikstad ser vi samme tendens som i resten av landet, nemlig at de store arrangementene går godt, men at publikum er litt langsommere til å komme tilbake til de litt mindre arrangementene, sier Klevås.

– Kulturnatt bidrar til å få fram mangfoldet og det er helt fantastisk å se samarbeidet mellom alle aktørene i byen, fortsetter Klevås.

Åshild van Nuys forteller at det fortsatt er mulig å oppleve noe fra årets arrangement.

– Lydinstallasjonen til Marianne Stranger på Kongens brygge i Gamlebyen blir stående fram til 15. september. Det har også blitt laget ny gatekunst under årets Kulturnatt. Den finner du i gågata inn mot Nygaardsplassen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: