Kultur

Bransjen om Ash Olsen: – Ingen begrensninger for hvor langt hun kan nå

Rapperen Ash Olsen (22) fra Byens Marker har tatt Norge med stil. Hun tas i mot av bransjen med åpne armer, og kalles en av landets mest spennende rappere.

Bookingansvarlig Jørgen Schrøder Aanonsen var svært fornøyd med å ha kapret rap-kometen Ash til den nylig gjennomførte Månefestivalen i Fredrikstad.

– Hun er både lokal fra Fredrikstad, en fantastisk artist og noe av det beste norsk rap har sett på lenge. Jeg hørte henne på Bylarm, og det var fantastisk. Både gjennomføring, kvalitet og en attitude som var helt magisk. Jeg gikk fra konserten på Blå og tenkte: «Shit, hva skjedde nå – det her var rått!»

– Hva tenker du at hun som ung kvinnelig rapper kan bety for andre jenter?

– Det er vel ingen hemmelighet at norsk og internasjonal rap trenger flere kvinnelige profiler. Om vi kan bidra til det er det gøy, men Ash leverer et show og låter som bør være en stor inspirasjon for alle unge rappere i dag!

– Kan bli en av verdens største

Aldin Duratovic er manager for Ash i Made Mangement, et av Skandinavias ledende musikkmanagement. Om Ash sier han:

– Ash Olsen er desidert en av Norges mest spennende artister, både når det gjelder talent, stil, fremføringsevne, hva hun representerer og står for, og generell «star power». Hun har potensialet og forutsetningene til å bli en av verdens største artister, og ikke minst drivet som skal til.

– Hun bærer høy internasjonal kvalitet både i talent, stil og fremføringsevne i tillegg til at hun er selvdrevet, og oppmuntrer og inspirerer unge jenter til å være seg selv, og tørre å satse på seg selv.

– Hvor unikt er det at en ny artist får et så sterkt management? Det er jo litt av noen navn der, som Sigrid og Aurora.

– Det er ikke nødvendigvis normalt at en helt ny artist får et stort og sterkt management bak seg helt fra start, men det avhenger av flere faktorer som artisten i seg selv, om det er matchende ambisjonsnivå og forståelse for arbeidet som ligger bak. Ash og våre ambisjoner, samt arbeidsmoral har korrelert fint fra start. Med de faktorene i bunn så er det ingen begrensninger for hvor langt hun kan nå. Og vi tror på at det er hele veien til toppen, sier Aldin Duratovic.

Representeres utenlands

Tatijana Todorovic, er Artist Marketing Manager på The Orchard, en av verdens ledende musikkdistributører som er representert i 46 land.

– Ash er en av Norges mest spennende rappere. Med en særegen stemme og tekster appellerer hun til både kvinner og menn lokalt og utenlands. Vi har veldig stor tro på at Ash kan bli en av vår tids største innen sin sjanger, og vi er spent på veien videre for henne.

Nikoo Sadr, er Director of Artist & Label Services for Norden hos The Orchard. Om Ash sier hun:

– Så fort jeg hørte Ash og hadde muligheten til å signere henne til Artist Services så visste jeg at vi skulle få jobbe med en veldig spesiell artist og at hennes sound kunne nå langt utenfor Norge. Det finns ingen grenser på samme måte i dag på hvor langt en artist kan nå – de kan komme fra hvor som helst og synge på ulike språk, men likevel ha muligheten til å nå et publikum og lyttere verden over. På The Orchard så har vi i lang tid arbeidet fremgangsrikt globalt og nær våre internasjonale kontor og kolleger for å kunne finne lyttere for våre ulike artister uansett hvor de bor. Vårt samarbeide med Ash hittil har vær veldig spesielt og vi er så glade og eksalterte over å være en del av hennes reise – dette er bare begynnelsen!Nyeste fra Dagsavisen.no: