Kultur

135 filmer klar for Fredrikstad Animation Festival

Når animasjonsfestivalen i Fredrikstad går av stabelen senere denne måneden, blir det med 135 filmer, 24 foredragsholdere og et tyvetalls arrangementer og seminarer.

Av Gitte Johannessen

Nå som det fulle programmet er klart for dagene 21. til 24. oktober, blir det med blant annet en masterklasse med tre kreative profesjonelle som har markert seg på ulikt vis innen animasjons-, design- og filmbransjen:

Den Emmy- og Bafta-vinnende briten Grant Orchard, skaperen av «Hey Duggee» («Hei Kembo» på norsk), skal røpe hvordan han utviklet seriens idé, design og premiss. Brasilianske Bee Grandinetti, prisvinnende animatør, designer og regissører, deler sine erfaringer med å utvikle prosjekter.

Dessuten vil multimediekunstneren Uri Kranot fortelle om hvordan han sammen med partneren Michelle Kranot utvikler prisvinnende filmer til ulike plattformer – det være seg kortfilm, VR og installasjoner. Deres nyeste prosjekt er den multimediale opplevelsesplattformen «Hangman at Home».

Festivalens æresgjest Morten Thorning skal også gi en masterklasse.

Nyeste fra Dagsavisen.no: