Kultur

Villvettene får større rolle i nye «Ronja Røverdatter», som er inspirert av «Ringenes Herre»-filmene

– Astrid Lindgren var god til å ta følelser på alvor og dra på i alle ledd, det vil vi også gjøre, sier produsenten av den nye Ronja Røverdatter-serien om hva TV-seerne har i vente i 2023.

Nå skal karakterene fra Astrid Lindgrens høyt elskede historie om Ronja Røverdatter få ny tapning – med Peter Jacksons «Ringenes Herre»-filmer som inspirasjonskilde. Her er Hanna Zetterberg og Allan Edwall i front. Foto: Henrik Laurvik / NTB

Nyheten om at det blir ny TV-serie viet Astrid Lindgrens populære røverdatter, skapte overskrifter da uken startet. Nå røper produksjonsselskapet Filmlance mer om sine planer.

– Vi bruker ordet episk veldig mye. Det handler om bildene, naturen og følelsene, sier produsent Bonnie Skoog Feeney. Inspirasjonskilde er «Ringenes Herre»-filmene, og tanken er å skape en storslagen verden, sier hun til SVT.

Man vil holde seg til innholdet i bøkene. Alt som er med i dem, vil bli å finne i den kommende TV-serien.

– Vi har ekspandert verdenen veldig mye. Det som kanskje er en liten notis, utvikler vi til noe større, røper hun. På kartet som er laget ser man, i tillegg til kjente steder som Røverborgen på Mattisberget, at det finnes et sted på en fjelltopp kalt Vittreboet.

– Villvettene får en større rolle, bekrefter Skoog Feeney, som nå begynner jakten på skuespillere så vel som innspillingssteder. Castingen av både barn og voksne har akkurat har begynt. Innspillingen vil i stor grad foregå i Sverige.

– Alt vi ser utendørs skal vi forsøke å finne i Sverige, sier hun.

Gustav Palmberg er oldebarn av Astrid Lindgren og rettighetsadministrator for film og fjernsyn i Astrid Lindgren Aktiebolag. Han er fornøyd med det som er i ferd med å ta form.

– De har lyktes fange hva som bør være følelsen. Det er mye fokus på skogen og hva man kan gjøre med teknikken for å skape magien i Mattisskogen.