Kultur

– Det jeg ønsker med mine malerier er å fortelle om det landskapet jeg har levd i

Kunstneren Odd Skullerud, en av veteranene i norsk landskapsmaleri, er aktuell med en ny separatutstilling.

Han er første kunstner ut i høstsesongen på galleriet Gulden Kunstverk, dit han tar turen fra sitt hjemlige Onsøy i Østfold for å vise malerier og dyptrykk på utstillingen «Fra barndommens rike».

Odd Skullerud (78) vokste opp på halvøya, dit familien flyttet fra Kragerø da han var barn. Og barndommens inntrykk fra lek i skog og mark og ved kysten gjorde så sterkt inntrykk på ham at han valgte å flytte tilbake dit etter endt utdannelse ved daværende Statens Kunst og Håndverksskole.

– Det jeg ønsker med mine malerier er å fortelle om det landskapet jeg har levd i. Det landskapet jeg elsker. Det uanselige vi nesten ikke legger merke til, med jorder, sine hus … med skogen og sine trær. Og over alt dette … Den store himmelen, sier Odd Skullerud om motivkretsen han ifølge galleriets pressemelding har vist «en sann og kompromissløs holdning til».

Utstillingen vil bestå av rundt 40 malerier i olje på lerret samt en rekke utvalgte grafiske arbeider. Den åpner 14. august, med Skullerud til stede, og henger frem til og med søndag 5. september.

– Etter en lang periode med koronarestriksjoner og forbud, gleder vi oss over å invitere til en «normal» vernissasje lørdag 14. august med en veteran i norsk landskapsmaleri, heter det fra gallerist Walter N. Welo ved Gulden Kunstverk.

«Hvalerkyst III» av Odd Skullerud er blant verkene som vises på separatutstillingen «Fra barndommens rike» på Gulden Kunstverk fra søndag 14. august. Foto: Gulden Kunstverk


Nyeste fra Dagsavisen.no: