Kultur

Oda Gondrosen sang bort regnet på Glommafestivalen

Det var et lydhørt og muntert publikum som torsdag så Oda Gondrosen, Martin Skåksrud og Bjørn Halstensen underholde med både nye låter og gamle røverhistorier på Glommafestivalen.

– Nå skal vi prøve å lage litt sommerstemning her inne, selv om det regner ute, sier Fredrikstad-artisten Oda Gondrosen.

– Det er jo perfekt vær, svarer bergenseren Bjørn Halstensen.

Det var god stemning blant de rundt 250 seniorene som møtte opp da Oda Gondrosen holdt Musikkbrunch i teltet på Glommafestivalen. Underveis ble det også opphold i regnet.

Selv om Fredrikstadjenta (24) dro ned snittalderen på arrangementet mer enn en smule, hadde hun ingen problem med å få med seg publikum. Ved hjelp av gitarkjæresten Martin Skåksrud, og ringreven Bjørn Halstensen på keyboard, ble teltet fylt av både latter og applaus, og noen historier.

Martin Skåksrud, Oda Gondrosen og Bjørn Halstensen på scena på Glommafestivalens Musikkbrunch

– Jeg spilte jo på FFK en gang i tiden, sånn ca rett etter krigen. Eller i 1993, da. Jeg spilte vel 90 kamper, sier Halstensen.

Han får anerkjennende hoiing fra salen.

– Ja, og scorte to mål, avslører han med glimt i øyet, og får latter tilbake fra publikum.

Bjørn Halstensen forteller historier på scena

Byfest for hele familien

– Hele festivalen er tufta på dette, å nå ut bredt. Det her er en byfest for hele familien, sier Festivalsjef Knut R. Hansen.

Han er glad for at de i samarbeid med Den Kulturelle Spaserstokken for fjerde gang kan ha en konsert for et godt voksent publikum under Glommafestivalen. Spesielt etter året som var.

Sjef for Glommafestivalen, Knut R. Hansen

– Det har nok vært en del eldre som har sittet mye inne, men nå ser vi jo et håp om at det kan bli mer normalt. Det er helt fantastisk!

Vennegjengen Kari Lea (76), Gerd Andreassen (76), Lisbeth Blomkvist (80), Harald Kjeldsås (77) og Turid Ødegård (84) holdt seg hvertfall ikke inne denne torsdagen. De er nemlig rutinerte kulturkonsumenter.

En vennegjeng er fornøyde etter kosnerten med Oda Gondrosen på Glommafestivalen

– Vi har hatt det veldig bra, smiler Turid Ødegård.

– Ja, vi pleier å være med på Den Kulturelle Spaserstokken, men dette var ekstra hyggelig da, supplerer Gerd Andreassen.

Oda Gondrosen selv hadde det storveis på scena.

– Det var veldig hyggelig! Jeg har prøvd å legge opp programmet sånn at det skulle være både noe som traff dem, men også noe som er meg, da. Fikk en god blanding, og jeg så at dem kosa seg!

Martin Skoksrud på scena

Bjørn Halstensen har spilt mye for den eldre garde, og synes det er like trivelig hver gang.

– Det er jo en så bra ordning. Det er ikke alltid de eldre er så keen på å dra ut sent på kvelden, så da passer jo dette fint. De setter så pris på det, og det er en opptur i hverdagen.

Martin Skåksrud, Oda Gondrosen og Bjørn Halstensen

Nyeste fra Dagsavisen.no: