Kultur

– Fredrikstad, Giv akt! l Nå kommer Gardemusikken til byen

Søndag har du sjansen til å se Norges mest populære korps. Da kommer nemlig Hans Majestet Gardens Musikk og Drill til Kongstenhallen. Få med deg en korpskonsert og et drillshow i verdensklasse. Garden benytter Fredrikstad som generalprøve før Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum.

Det er Ulf Berg i Fredrikstad Håndballklubb som enda en gang har klart å få det populære 3. Gardekompani, Musikk- og drill, til byen.

Berg forteller til Demokraten at det er ikke lett å få til dette. Denne kontingenten er veldig populær og man må få en avtale lang tid i forveien. Berg legger til at nå har Fredrikstad mulighet til å få med seg en god konsert og et fantastisk drillshow.

Det er ingen feriekoloni å være med i Gardens Musikk og Drill. Fra midten av mai og fremover kan vi nevne at troppen den 13. mai hadde en del barnehagespilling og selvfølgelig, en lang dag på 17. Mai. Torsdag var det oppdrag i Slottsparken og fredag vaktparade i Oslo Sentrum.

De er i dag i Grimstad og kommer hit til Fredrikstad i morgen. Mandag og tirsdag neste uke deltar de i statsbesøk fra Polen, mens det militære tattoo i Oslo gjennomføres torsdag til søndag. Også juni blir en hektisk måned, med Gardens Dag 12. juni som et av høydepunktene.

3. Gardekompani er Gardens mest synlige kompani. Dette er kompaniet som reiser rundt i både inn- og utland og driver Norgesreklame i form av musikk og eksersis i verdensklasse. Soldatene er inne til førstegangstjeneste og det kreves at du gjør et prøvespill, og har en spesiell militærtjeneste – som en slags elitesoldat.

Soldatene blir tatt opp i september og må gjennom en tre måneders opplæringsperiode, hvor resten av militærtjenesten foregår som ambassadør for Norge. Alle som er så heldige å komme inn i 3. Kompani får en fantastisk militærtjeneste.

Ulf Berg legger til at nå har alle korpsinteresserte i Fredrikstad-distriktet mulighet til å få med seg denne gode underholdningen. Kontingenten er så populær rundt om kring i verden at de kan velge og vrake blant invitasjoner til Miltary Tattoos. 3.Gardekompani er kontingenten som har deltatt flest ganger i for eksempel det populære Edinburgh-showet. I år skal de være i denne skotske byen fra 5.- 27. august.

Musikk- og drilltroppen har vært i Australia og flere ganger i USA. Ønsker du å se oppvisningen selges det billetter på Fredrikstad Kino og restbillettene blir lagt ut ved inngangen.

Til slutt legger Ulf Berg til:

–Fredrikstad «Giv akt!» her vil publikum se militær eksersis på høyt nivå. Nå gleder jeg meg igjen til få å presentere denne flotte gjengen for Fredrikstad-folket.

Mer fra Dagsavisen