Kultur

Polkagriser, samfunnsengasjement og lokalkunnskap - gutta i Karpe Diem har alt!

Chirag Patel og Magdi Abdelmaguid utgjør rap-duoen Karpe Diem, som i disse dager er aktulle med prosjektet «Heisann Montebello».

Fredag gjestet de City Scene, og en lokalkjent Chirag fortalte:

-Hver sommer satt vi oss i Datsunen til pappa og dro til Nordre Skrellen.

Chirag kunne nemlig fortelle at moren og faren hans bodde i Afrika sammen med mange andre indere på 70-tallet, men når de måtte flykte derfra i 1976, så flyttet mange av disse til Fredrikstad.

Som en følge av dette ble det mange somre her i byen på rapperen fra Lørenskog, og selv om man kanskje skulle tro at det har ført til litt ekstra mange fans her, så vil han ikke påstå det.

-Jeg tror nok ikke man får noen fanbase bare av det, smilte han lurt og fortalte at han setter pris på Plankebyen.

- I fjor sommer var jeg jo her på Månefestivalen med kompisgjengen min, la rapperen til.

- Har gledet oss

Selv om det var ventet 750 gjester og en stappfull City Scene denne kvelden, så var det to rolige rappere som tok seg tid til å møte Demokraten for å slå av en liten prat noen timer før festen skulle til å starte.

- Vi har gledet oss lenge til denne konserten, fortalte de to i kor og la til at det alltid blir liv når de gjester byen.

Samfunnsengasjement

Karpe Diem har helt siden debuten med EP-en «Glasskår» i 2004 vært kjent for å være politisk engasjerte. De fleste av tekstene deres handler om rasisme, politikk og problemer med dagens samfunn.

-Vi har egentlig alltid vært intertessert i det som skjer rundt oss, forteller Magdi og på spørsmål om hva de tenker om at Odins Soldater nå har bestemt seg for å drive borgervern i Fredrikstad, er svaret krystallklart.

- Jeg blir helt uggen i magen, og jeg føler meg ikke noe tryggere på grunn av dette, sier Chirag før han legger til at politiet her i byen burde føle seg fornærmet på grunn av dette.

- Det er jo deres oppgave å trygge gatene. Ikke sivile i hettegensere, legger han til.

En drøm i oppfyllelse

Mange trodde nok aldri det skulle skje, men denne uken ble Fredrikstads egne Hip Hop-hoder gjenforent i Oslo, og blant de som var på konserten for å se «Jakkene» var Chirag.

- På tirsdag var jeg på John Dee og så reunion-konserten til Pen Jakke - da fikk jeg være med på låten «Genrasjon Hip-Hop» foran et stappfullt John Dee, fortalte han stolt og la til at han syntes dette var en stor opplevelse.

Sukkertøy

Videre kunne Chirag fortelle at de etter en konsert på Månefestivalen i 2013 fikk en innbydelse av Brynildsen, og nå har de en god idé om et samarbeidsprosjekt med godterifabrikken.

- Vi har lyst til å lage «Heisann Montebello»-polkagriser lokalt, sier Chirag og avslutter med at de ikke vil gjøre noe slikt med et utenlandsk firma som for eksempel Malaco.

Mer fra Dagsavisen