Kultur

Gressvik Summer Party har blitt en årlig tradisjon her i byen

På lørdag var det god stemning når 10cc gjestet Gressviks årlige tradisjon - nemlig sommerfesten på torget nedenfor Odins Kro.

For tolvte gangen ble det liv og røre i den ellers så rolige i kommunedelen, og det var tydelig at det var et spent publikum som hadde gledet seg lenge til kveldense konsert.

Lengtet hjem

En av de omlag 1500 gjestene som hadde lagt turen til Odins land på lørdag var Ivar Ystad. Han kunne fornøyd fortelle at han gledet seg til kveldens konsert.

Les også: Gamle storheter selger fortsatt

- Hver sommer så lengter jeg tilbake til Gressvik - jeg har nemlig vokst opp her, fortalte Ystad og la til at han har flyttet til Tynset. Videre fortsatte Ystad med å legge til at han var i Fredrikstad for å gå på konsert, og å besøke kompisen Bjørn Simensen som også var tilstede i sommerkvelden.

- Det blir garantert god stemning her, skyndet Simonsen seg inn med, før konserten dro avgårde.

Satset på allsang

Selv om hovedgjesten var litt forsinket til «selskapet» og det var trangt om plassen på torget, så var det ingen som klaget. Humøret blant gjestene var på topp, og lovordene lå løst i den varme kveldsluften.

- Det er alltid hyggelig på Gressvik Summer Party, smilte Per Ove Knutsen og la til at han hadde vært med på festen siden den startet på fredag.

Les også: Tradisjoner og magi på Gressvik

- Glem «Allsang på Grensen» - her er det allsang på Gressvik, spøkte Knutsen og påpekte at han syntes det var veldig god stemning på torget nedenfor det Gressvik-folket bare kaller for «Kroa».

Britisk kvalitet

Selv om selve festen sikkert var noe av grunnen til besøket for mange, så var kveldens store høydepunkt bandet 10cc fra Storbritania.

Bandet som ble formet på 70-tallet har nok mange svorne fans her i landet, og en av de mange som hadde tatt turen til lørdagens konsert var Ingar Fossum.

Les også: Eirikurs drøm i oppfyllelse

- Jeg har sett mange store artister, men kvaliteten som 10cc leverer er helt unik, fortalte Fossum bare sekunder før britene entret scenen og tok publikummet med storm.

Mer fra Dagsavisen