Nyheter

Koronatiltak medførte stengt restaurant – nå har Tatiana og Michael suksess med take away

– Vi har hatt besøk av både stamgjester fra nabolaget samt nye gjester som benyttet seg av vårt tilbud for første gang. Det varmer våre hjerter.

I mai 2019 åpnet Tatiana Kwiatkowska og Michael Bluj restauranten St Peter's i Onsøy. Tilbakemeldingene på mat, atmosfære og service har utelukkende vært positive. Men så kom koronakrisen og restauranten måtte stenge dørene. Det stoppet ikke paret som nå har suksess med take away – laget av kortreiste råvarer.

– Den første helgen med mat som kundene kan ta med gikk langt over våre forventninger. Vi var i utgangspunktet litt bekymret for at restaurantens beliggenhet utenfor Fredrikstad sentrum kunne bli vanskelig for en take-away-løsning, men den positive responsen beviser at slik er det nødvendigvis ikke, smiler innehaver Tatiana Kwiatkowska (29) fornøyd. Og legger til:

– Vi har hatt besøk av både stamgjester fra nabolaget samt nye gjester som benyttet seg av vårt tilbud for første gang. Det varmer våre hjerter.

Les også: – Sesongen har startet bra for oss, nå er det slutt på korte arbeidsdager (+)

Gastronomi og matglede

Restaurantkundene har forskjellige preferanser selv når retter fra en enklere take-away-meny skal bestilles forteller Kwiatkowska.

– Menyen vår er kort, og ikke minst skiftende, derfor går det nesten ikke å velge kundenes favorittrett. Det er egentlig slik vi vil å ha det, for oss handler gastronomi om å dele matglede, introdusere nye smaker, eksperimentere og leke med maten.

– Fiskesuppe som take away høres ikke like enkelt ut?

– Vi pakker suppe og garnityr separat, på denne måten mister verken grønnsaker eller fisken sin tekstur. I tillegg bruker vi pakninger som trygt kan varmes opp, for eksempel i mikrobølgeovn.

– Sjokoladefondant med iskrem er kan hende enda verre å levere ut gjennom døra?

– Absolutt, det er sikkert ikke den enkleste retten å servere som take away, men vi er glad i utfordringer. Derfor ønsker vi i nærmeste fremtid å tilby vår mest populære dessert – brunostis med kaffejord og sjokoladechips – i take away form.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Restauranten har kjøkkenhage innendørs. Et stort skap som står i restauranten. Her dyrker Tatiana Kwiatkowska  mikrogrønt og spirer, disse brukes som garnityr til maten. Foto: privat

Les også: – Larvefabrikken på Torp bør være modell for slike fabrikker utenfor hver eneste store by i Norge (+)

Take away blir permanent

Tatiana Kwiatkowska er ikke i tvil om at take-away-tilbudet kommer til å bli permanent – selv etter at koronapandemien har lagt seg. Med høyere utdannelse som journalist og markedsfører er det en god bakgrunn å ha med seg i driften av  egen restaurant, mener hun.

– I 2013 begynte jeg å jobbe i restaurantbransjen. Å være servitør og markedsfører står ikke veldig langt fra hverandre, i begge yrkene handler det om mennesker og kommunikasjon.

Andelsbønder og lokale leveranser

Michael Bluj er kjøkkensjef på St Peter's Restaurant. Med over ti års erfaring i bransjen er vår lidenskap for mat og gode råvarer hele drivkraften, sier Kwiatkowska.

– Fokuset er å skape spesielle og uforglemmelige smaksopplevelser for gjestene våre, det legger vi hele vårt hjerte i. Vi bruker lokale råvarer og samarbeider med bønder og gårder i nærområdet. Michael og jeg er selv andelsbønder og dyrker mikrogrønt i vår innendørs kjøkkenhage her i restauranten. Alt vi gjør er ekte, etter min mening er det dette mange støtter og setter pris på.

– St Peter's Restaurant finner man også i Israel? Hvorfor valgte dere dette navnet?

– Så vidt jeg vet finnes St Peter's Restaurant i flere land. For oss gjenspeiler navnet konseptet vårt. St Peter's er beskytteren for alle fiskere, bønder og gårdsbruk – med andre ord, alle vi samarbeider med. Med navnet ville vi vise takknemlighet og respekt for lokale råvarer, samt matprodusentene som står bak. Målet er å være en restaurant som beskytter både kunnskap og interesse for lokale produkter, avslutter restauranteier Tatiana Kwiatkowska fra bryggekanten i Øyenkilen.

Les også: Etter flere dager med stengt dør åpnet Kristian igjen klesbutikken i gågata (+)

Tatiana Kwiatkowska og Michael Bluj driver restauranten St Peter's i Onsøy. Nå har paret suksess med take away – laget av kortreiste råvarer.

1. mai i i fjor åpnet Tatiana Kwiatkowska og Michael Bluj restauranten St Peter's i Øyenkilen. Foto: privat

Mer fra Dagsavisen