Klart for nye runder i marka

Da er det bare å snøre på seg joggeskoene: Borredalen Rundt er i gang.

Borredalen Rundt er en av de eldste løpsklassikerne i Østfold, og holder på fra april til november om det er bart. Juleløpet er også en fast tradisjon når snøen ikke ligger for dyp.

Hver tirsdag på slaget 18.30 går fellesstarten med fri påmelding for alle og null kroner i startavgift. Løypa er alltid den samme: 5,6 kilometer rundt det vakre Borredalsvannet, og litt til – med helse og naturopplevelse i hvert klyv.

Lang historie

Den første organiserte løpingen med tidtaking på faste dager i Fredrikstadmarka startet trolig i 1975. Deltakerrekorden er over 150 løpere – fra saktejoggende mosjonister i 70-80-årene til verdensstjerner i orientering og friidrett. Men viktigst er opplevelsen for de aller, aller fleste – ikke resultatet.

Av sikkerhetsgrunner må alle skrive seg inn på startlisten. Noen vil være anonyme, blåser i tidtakingen og skriver seg inn som «Titten Tei» eller «Hipp Hopp». «Fantomet» eller «Tarzan» godkjennes også.

Været ingen hindring

En liten gruppe entusiaster og idealister har i alle år holdt Borredasløpet i hevd og i live. De har bygget en liten tre-paviljong i sørenden av Borredalsvannet, som alltid er start og mål, også i ruskevær. Verken kuling, sludd eler tett tåke stopper Borredalen Rundt – kun en halvmeter snø eller farefull ishålke.