Kjendiser oppfordrer til å stemme på teaterbarna i finalen i Norske Talenter

Det mobiliseres bredt på sosiale medier og deles videoer i øst og vest – av kjendiser, ordføreren og barneavdelingen på sykehuset – før finalen i Norske Talenter.

Fredrikstad Barne- og ungdomsteater (FBUT) står fredag kveld på finalescenen i Norske Talenter. «Med seg» har de en heiagjeng av det celebre slaget. Både nasjonalt og lokalt har teaterbarna bred støtte.

Mange av dem har trykket på opptaksknappen og delt videoer av seg selv, der de gratulerer, roser og kommer med klare oppfordringer til å stemme på FBUT. Videoene er postet på teaterets Facebook-side, hvor også mange av barna og ungdommene selv åpner opp om hvordan de opplever suksessen.

Teaterbarna før avreise Oslo: – Vi føler vi representerer hele Teater-Fredrikstad (Demokraten+)

En lokal rikskjendis i Dennis Storhøi bruker dialekten godt når han gratulerer med finaleplass, som han synes er en fantastisk prestasjon, og avslutter stemmeoppfordringen med en rockehilsen:

Figuren IQ fra julekalender-serien Snøfall, i Johannes Joners skikkelse, minner folket om at FBUT er kommet helt til finalen, oppfordrer til å stemme på dem og sier:

– Vi tenner et lys for dem. Uansett er det en seier å ha kommet så langt.

Guri Schanke roser teatergruppa og ønsker lykke til:

– For en talentfull og sjarmerende gjeng! Masse tvi, tvi, hilser hun.

Ulrikke Brandstorp har også lagt igjen en superentusiastisk videohilsen, og minner om:

– Husk å stemme!

Samme oppfordring kommer fra skuespiller og regissør Anders Hatlo samt den lokale gullstrupen Monica Hjelle.

Fra egen by får Fredrikstad Barne- og ungdomsteater støtte fra flere – også fra øverste hold. Ordfører Jon-Ivar Nygård og varaordfører Siri Martinsen har sammen postet en video i stedet for å dra saken inn bystyresalen i Gamlebyen. Trolig en klok beslutning.

– Vi skulle ønske vi kunne vedta at Fredrikstad Barne- og ungdomsteater vinner Norske Talenter. Men vi ønsker masse lykke til, sier ordføreren, før Martinsen legger til følgende hilsen:

– Dere skal være helt sikre på at vi heier på dere helt inn!

Fra barne- og ungdomsklinikken på Sykehuset Østfold har en gjeng med ansatte samlet seg foran kamera. Sangrøsten og Onsøy-jenta Cathrine Iversen i kollegiet står i front:

– Vi har fulgt med på dere, og er blitt så imponert og stolte av det dere har fått til. Dere har vist talent, en enorm glede og masse sjarm, sier hun, etterfulgt av en oppfordring om å stemme på FBUT og herlige jubelscener.

Kulturpoteten Alexander Hermansen har også kastet seg på lykkeønskningene:

– Det er en utrolig prestasjon. Jeg vil hilse til alle barna, og til de voksne med sin kjempeinnsats. Stem på Fredrikstad Barne- og ungdomsteater, kvalitet og spilleglede, sier han.