– Jeg har en drøm om å få ei gjedde på kroken i Østfold

– Gjedde er en mystisk fisk for oss vestlendinger. Vi tar gjerne imot tips om gode gjeddevann, sier Linda Eide. I uke 31 gjester hun og Herbjørg Kråkevik Østfold med NRKs Sommerbil.

Hver uke fra slutten av juni til begynnelsen av august legger to kjente fjes ut på biltur i den knallgule Sommerbilen, skriver NRK i en pressemelding.

Les også: – Da jeg så Gamlebyen for første gang, ble jeg så sjarmert. Jeg visste rett og slett ikke at noe sånt fantes i Norge (Demokraten+)

Tips Eide om gjeddevann

I uke 31 er det Artist og skuespiller Herborg Kråkevik starter sin biltur ved Verdens ende på Tjøme.

– På denne ruta kommer vi inn i et område jeg aldri har kjørt gjennom: fra Halden og nordover langs svenskegrensa. Det gleder jeg meg til å få oppleve. Jeg har jo turnert i de fleste kriker og kroker i Norge, men denne kroken mangler jeg, sier Herborg Kråkevik.

– Jeg har en drøm om å få ei gjedde på kroken i Østfold. Gjedde er en mystisk fisk for oss vestlendinger. Vi tar gjerne imot tips om gode gjeddevann, og også hva som helst av matspesialiteter i Vestfold og Østfold. Både Herborg og jeg er altetende, sier Linda Eide.

Begge to gleder seg til å få se Norge gjennom bilruta.

– Men de som ser det på TV får jo i tillegg sett landet fra lufta. Så det kan jo seerne tenke på, at de faktisk får se mer enn oss som er i bilen!

Se reiserute og send inn dine tips til redaksjonen her.