Isabell Herlovsen vet hva som venter i 8-delsfinalen

Isabell Herlovsen er den eneste i Norges VM-tropp som har vært med på å vinne en cupkamp i VM. Hun vil gjøre altfor at de andre skal få kjenne på den følelsen. Lørdag står Australia på motsatt halvdel.

Av Sjur Natvig, NTB

– Det er gøy å gå videre i VM, og det handler bare om å gjøre det vi har gjort til nå. Vi har spilt to veldig gode kamper. Så hadde vi en middels dag mot Sør-Korea, men vi viste styrke ved å vinne på en sånn dag også, sier hun til NTB.

LES OGSÅ: Herlovsen med hattrick i VM-generalprøven

Hva kan hun si til de andre for å inspirere dem ekstra, kanskje kreve en fødselsdagsgave på forskudd dagen før 31-årsdagen søndag?

– Ja, det ville vært en fin gave. Det må jeg faktisk dra litt nytte av nå, å si til jentene at jeg vil ha seier i bursdagsgave, sier Herlovsen.

– Det blir veldig kult å komme tilbake til Nice og spille på en flott stadion. Vi håper på masse folk, og jeg tror også den gjengen her er veldig revansjsugen etter kampen mot Sør-Korea, hvor vi ikke var på vårt beste. Vi vil vise at vi klarer å holde et høyt nivå gjennom mesterskapet.

Fikk du med deg denne?: Herlovsens tøffe møte med den kinesiske menyen

Herlovsen var bare 19 år da hun i 2007 ble matchvinner da Norge slo Kina 1–0 i VM-kvartfinalen i Wuhan foran 52.000 hjemmetilhengere. Det er Norges forrige seier i en cupkamp i VM, og den eneste på 2000-tallet.

– Ja, men da er det på tide å gjøre det igjen, sier landslagssjef Martin Sjögren. (NTB)