Innspurt i forhandlingene – rødgrønn løsning i sikte

– Vi må kunne si at det er godt håp om at vi skal lande forhandlingene fredag. Stemningen er i alle fall meget god. Det sier Elin Tvete, Sps kommende gruppeleder i bystyret, etter at Ap, SV, Sp, Bymiljølista, MDG og Rødt onsdag møttes til den fjerde forhandlingsrunden etter valget 9. september.

Også fredag skal de seks rødgrønne partiene møtes for å finne en felles flertallsplattform i bystyret. Men da er møterunden også slutt, tror Tvete:

– Det er et omfattende materiale vi skal gjennom. Vi diskuterer politikk for hvert eneste fagområde, enten det dreier seg om oppvekst, utdanning eller eldreomsorg. Da tar ting nødvendigvis tid. Men jeg tror samlingen vi har avtalt fredag blir den siste, opplyser Sp-toppen.

_ Sjansene er gode,

– Stemningen er god, sier du – men hva strides dere om?

– Uenighetene vi har og hva dette dreier seg om må vi nok holde innenfor møterommet. Men jeg kan bekrefte at det er noen mindre ting vi fortsatt må diskutere, repliserer Tvete.

– På en skala fra én til ti; hvordan anser du sjansene for at det rødgrønne flertallet blir skapt og at Jon-Ivar Nygård får fortsette som ordfører?

– Jeg er dårlig på å spå. Men jeg vil mene sjansene er gode, svarer hun.

Døra åpen

Høyres Truls Velgaard (bildet) – politikeren som har den nest største muligheten etter Nygård til å bli ordfører – har ikke gitt opp håpet om å kunne lede kommunen de neste fire åra:

– En kan ikke konkludere før forhandlingene er avsluttet. Og det er de ennå ikke.

HAR IKKE GITT OPP: Truls Velgaard (H), som håper å overta ordførerkjedet.
Foto: ERIK WIGGO LARSEN

– Du mener de borgerlige fortsatt kan skape et flertall?

– Ja, hvis vi er mange nok partier som ønsker et skifte så vil vi kunne få dette til. Så dersom MDG og Sp ikke blir fornøyde med forhandlingene, er døra fortsatt åpen hos oss. Vi har jo sagt oss åpne for å samarbeide med Frp og Pensjonistpartiet. Da vil det være en mulighet til å lage et flertall på borgerlig side, sier Velgaard.