- Imponert over hva han har fått til

Tomm Kristiansen, NRKs velkjente Afrika-stemme gjennom mange år, har fulgt Wiggo Andersen og hans afrikanske vineventyr tett siden tidlig på 1990-tallet.

Av Arne Børresen

- En kan si det var jeg som i sin tid åpnet Sør-Afrika for Wiggo. Og siden har vi hatt tett kontakt gjennom alle år, sier Kristiansen og fortsetter:

- Når jeg reiser til Afrika for å få stillhet mens jeg skriver mine bøker, er det til Wiggos farm jeg drar. Her har jeg en fantastisk utsikt over vinrankene, jeg hører alle Afrika-lydene natterstid og jeg fornemmer den gamle europeisk-afrikanske kolonistilen. Så nyter jeg ikke minst den kortreiste vinen, som er ti meter unna, smiler Kristiansen, som i dag jobber i NRKs utenriksavdeling i Oslo.

- Hva synes du om Wiggo Andersens engasjement for Sør-Afrika?

- Jeg er imponert av hva han har fått til med vingården og jobbskapingen. Ikke minst turismen han har bidratt til gjennom sine tematiske reiser er også imponerende, hvor kunnskap og lærdom har vært hele fundamentet. Turister var ikke bare turister på ferie - de skulle også få med lærdom hjem. Her var Wiggo banebrytende ettersom alle de andre reisebyråene har fulgt etter ham senere, sier Tomm Kristiansen til Demokraten.