Høyre holder på håpet

– Vi skulle gjerne ligget litt høyere, men det er fortsatt åpent, sier Fredrikstad Høyre-leder Arne Sekkelsten.

Det ble verken høylydt jubel eller skuffede sukk på Fredrikstad Høyres valgvake i Dunkejongården i Gamlebyen da de første resultatene fra kommunevalget ble offentliggjort klokken 21. Med en drøy fjerdedel av stemmene opptalt, hadde partiet en oppslutning på 14,1 prosent.

–Vi håper selvfølgelig på høyere oppslutning utover kvelden. Samtidig ser vi det store bildet med velgermasser som har flyttet seg. For egen del må vi si det litt tidlig å konkludere med hva som har skjedd, men vi følger med i åndeløs spenning, sier Sekkelsten til Demokraten.

Les også: Forhåndsstemmenes tale: Brakvalg for Rødt og MDG – og Nygård sitter trygt

– Vil ikke forskuttere noe

Han er partiets 5. kandidat ved valget, og vil ikke gå med på at det nødvendigvis blir fire nye år i opposisjon selv om dette resultatet skulle bli stående når alle stemmer er talt opp.

– Jeg vil ikke forskuttere noe enda. Mellompartiene har vært åpne på å kunne forhande begge veier, så vi må se nærmere på mandatfordelingen når den blir klarere. Slik jeg ser det er dette på mange måter åpent foreløpig, sier Sekkelsten.

Før resultatene var klare var Høyres ivrigste mest opptatt av å feire seg selv, og delte ut en rekke priser til de som har gjort en ekstra innsats i valgkampen.

Ordførerkandidat Truls Velgaard benyttet også anledningen til å takke alle som har stått på fram mot valgdagen, før han hastet til City for å delta i Fredriksstad Blads valgsending.

Les også: Lange stemmekøer helt på tampen

En litt betenkt ordførerkandidat Truls Velgaard allerede før de første resultatene ble kjent
Foto: Hermund L. Kjernli

En litt betenkt ordførerkandidat Truls Velgaard allerede før de første resultatene ble kjent.

Lengter etter søvn

Partiet har i løpet av de siste ukeen banket på dørene hos 10.528 husstander rundt om i kommunen, og valgkampansvarlig Marianne Klever Næss er tydelig på at det i alle fall ikke har stått på innsatsen.

– Jeg er mektig imponert som både kandidatene våre og andre medlemmer har bidratt med. Det har vært en positiv holdning, gøy, optimisme og vi har stått samlet som et lag, med tro på endring.

– Det skal bli godt å få litt søvn etter hvert, legger hun til med et smil.

Og uansett endelig utfall, skal en gjennomført valgkamp markeres med sosialt samvær og god stemning utover kvelden i Gamlebyen.

– Det skal jeg love deg, fastslår Arne Sekkelsten.

Les også: Over 12.000 stemte på forhånd i Fredrikstad (Demokraten+)

Partimedlemmer og kandidater feirer gjennomført valgkamp med tapas, mens de spent følger utviklingen i valgresultatene utover kvelden.
Foto: Hermund L. Kjernli

Partimedlemmer og kandidater feirer gjennomført valgkamp med tapas, mens de spent følger utviklingen i valgresultatene utover kvelden.