Håper ny fergerute gir mindre krøll

Nå kan du igjen ta ferge direkte fra Gressvik til Gamlebyen, og motsatt. Byferga mellom Gamlebyen og Ålekilene vil inkludere Gressvik som fast stoppested.

Den siste tiden har det vært en viss forvirring blant byens fergepassasjerer, spesielt ved fergestoppet Sentrum, kan Runar Helgesen, fergesjef i Fredrikstad Kommune bekrefte.

– Vi vet det har vært forvirring, og også noen klager fra de som har måttet bytte ferge i sentrum når de ikke har kommet videre.


Fergesjef i Fredrikstad, Runar Helgesen. Foto: Hermund Lybeck Kjernli.

Både ferga mellom Gressvik og Sentrum, og de to fergene som jevnt kjører mellom Gamlebyen og Ålekilene har til enkelte tider stått i kø for å ta imot passasjerene der. Da har det ikke alltid vært lett å vite hvilken ferge man skal på.

Les også: Poetisk hverdagsavbrekk for elvependlerne (+)

Nye tider

– Da fergene gikk fra Gressvik til Gamlebyen, var det jo greit. Men førerne får ikke lov til å kjøre i mer enn 20 minutter i en retning uten at det er sitteplasser til alle. Derfor har vi montert disse sittekassene, slik at stoppestedet på Gressvik kunne bli inkludert i ruta, sier Helgesen.

Nå blir det igjen altså mulig å ta ferga hele veien fra Gressvik til Gamlebyen, med avganger hver 20. minutt på dagtid, og ca hver time på kveldstid.

Helgesen har sterk tro på at den nye, men gamle, ruta vil innfri de aller flestes ønsker.

– Skipperne mine er fornøyde med denne ruta. De får færre spørsmål, og det er færre steder de står og stanger mot hverandre. Vi er ganske sikre på at denne løsninga totalt sett er bedre, sier fergesjefen.

Les også: Passasjerene gjør høytidsjobbing til en fest for ferjeføreren (+)