Hammer vurderer å gi opp svømmekarrieren hvis resultatene uteblir

Martin Hammer (26) håper returen til Fredrikstad og Kongstensvømmerne skal føre ham tilbake til gamle høyder. Satsingen kan også ende med at han legger opp.

Etter endt skolegang her hjemme fikk Hammer stipend, og fullførte utdannelsen på college i USA. Tilbake i Norge valgte han Bergen og det gode miljøet der for å videreutvikle seg som svømmer.

– Jeg fikk ikke forventet fremgang, og valgte derfor å flytte hjem til Fredrikstad i fjor høst, forteller Hammer, som er fra en virkelig svømmefamilie. Mor Linda er trener og leder i Kongstensvømmerne, og søstra Mathilde er klubbens mest lovende juniorsvømmer.

Vurderer å legge opp

Under helgens TV-sendte Bergen Swim Festival ble Hammer nummer seks og nest beste norske på 50 meter fri og nummer sju 50 meter butterfly.

– Finalen på 50 fri, der Martin svømte på 23,08, er den beste tiden han har hatt på over et år, sier mamma og trener Linda Hammer.

– Ut ifra forventninger og det jeg har lagt ned av trening, var helgens resultater helt greie. Jeg har jobbet mye i vinter, og timene i bassenget har derfor ikke vært som tidligere, sier den tidligere norgesrekordholderen på den korte friøvelsen, som nå ser fremover mot sommerens Langbane-NM, som kan bli definerende for fortsettelsen.

– Da skal jeg gi gass, og trene mye, riktig og hardt. Kommer jeg ikke tilbake mot mine tidligere «perser» til sommeren, vil jeg trolig legge opp, sier han.

To finaler

Martin Hammer ble nummer sju på 50 butterfly etter 24,86. Persen på 24,60 klarte han ikke å true.

– Jeg var inne til 25,10 i forsøket. Så det var fremgang i finalen, påpeker han.

På 50 fri hadde han finaletiden 23,08.

– Min tidligere norske rekord og pers er på 22,70. Så jeg er definitivt ikke helt på det nivået jeg ønsker, men det kommer litt av at treningen ikke har vært helt som den burde det siste halve året. Slik blir det ikke utover våren, lover han.