Grønt lys for gatekjøkkenmat på Dampskipsbrygga

Dampskipsbrygga blir likevel ingen kommersiell-fri sone slik ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) ønsker seg. Nå har Trond Reidar Christensen fått klarsignal for å selge pølser og hamburgere på byens nye torv til 31. august.

Av: Arne Børresen

– Jeg synes jo dette er bemerkelsesverdig; kommunen og ordføreren sier nei til is-salg, men ja til «junkfood». Men for meg er uansett det viktigste at det skapes aktivitet på den ellers så folketomme plassen kommunen har brukt mer enn 40 millioner å anlegge.

Det sier Tore Fred Omberg – innehaver av thai-restauranten Siam på Dampskipsbrygga som i juni fikk avslag på å sette opp en is-kiosk på det mye omtalte torget.

Les også: Hånda i været den som vil ha is-kiosk på Dampskipsbrygga!

Midlertidig, ikke permanent

Ordfører Jon-Ivar Nygård (bildet) mener selv det ikke går an å sammenligne softis og hamburgere i dette tilfellet:

– Det er for så vidt ingen forskjell på is og burgere. Forskjellen er at is-selgeren ville etablere et permanent tiltak mens burgerbilen – som jeg selv ikke har hørt om – skal stå der på midlertidig basis. Vi har jo sagt at Dampskipsbrygga skal være et sted for de store arrangementene. Av den grunn kan vi ikke åpne for permanent næringsvirksomhet på plassen, forklarer Nygård.

– Men noen kommersiellfri sone slik du tok til orde for 15. juni blir det uansett ikke?

– Vel, jeg vil si det er en forskjell mellom én selger der og et torg smekkfullt av boder. Men bakgrunnen for at det er gitt en slik tillatelse er at denne food-trucken kan kjøres bort etter hver salgsdag, påpeker Nygård.

Elendig salg

Trond Reidar Christensen, også kjent som den nye bestyreren av kafeen på Foten, forteller til Demokraten at han har store planer for hamburgervogna:

– Vogna skal brukes på russefestivaler rundt om i landet, Norway-cup og så videre når koronapandemien er over. Dette var da også planen i år. Nå får vi stedet gjøre det beste ut av situasjonen – hvor en av løsningene er å selge burgere, pølser og hjemmelaget potetstappe på Dampskipsbrygga, forteller Christensen entusiastisk.

– Hva kan du si om salget på Dampskipsbrygga så langt?

– Helt elendig. Det er jo nesten ikke folk der. Vi stod parkert der i mange timer to dager i forrige uke, men valgte til slutt å gi opp. Jeg får være ærlig: vi hadde ikke så mye som et eneste salg. Men vi kommer likevel ikke til å gi opp. Neste gang blir det bedre, håper Trond Reidar Christensen.

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.