Grace Bullen tildelt 100.000 kroner av Østfold fylkeskommune

Det OL-satsende bryteresset ble sammen med skytter Henrik Larsen fra Mysen de aller første mottakerne av fylkeskommunens tilskuddsordning for idrettsutøvere i verdenseliten.

22-åringen fra Fredrikstad mottok det synlige beviset på pengestøtten under onsdagens møte i nærings- og kulturkomiteen på Litteraturhuset i Fredrikstad.

– Dette er utrolig hyggelig, og betyr veldig mye. Det gjør hverdagen lettere, og vil kunne gi bedre prestasjoner, sier Bullen til Østfold fylkeskommunes nettsider.

Les også: Bullen til VG: – Jeg lever under fattigdomsgrensen!

Medaljegrossist

Hun har tidligere blant annet tatt gull i ungdoms-OL, EM og U23-VM, samt en rekke ytterligere medaljer i internasjonale mesterskap. I tillegg har hun fire NM-gull i seniorklassen.

Nå satser hun hardt, med mål om å kjempe om medaljer i OL i Tokyo i 2020, og da kommer de 100.000 kronene fra fylkeskommunen kjærkomment med.

– Jeg kan for eksempel ha med meg flere folk i støtteapparatet, fortsetter hun.

Les også: Mot OL med gullgrep

MERITTERT: Grace Bullen er fire ganger Norgesmester på seniornivå, og har vunnet gull i EM, U23-VM og ungdoms-OL. Nå sikter hun seg inn mot neste års OL i Tokyo, med fylkeskommunal pengestøtte i ryggen.
Foto: Tommy Skauen

MERITTERT: Grace Bullen er fire ganger Norgesmester på seniornivå, og har vunnet gull i EM, U23-VM og ungdoms-OL. Nå sikter hun seg inn mot neste års OL i Tokyo.

Stolt komitéleder

Dette er første gang Østfold fylkeskommune deler ut midler fra den ferske tilskuddsordningen, og det kom inn totalt 14 søknader fra utøvere fra fylket som kjemper i verdenseliten i sine idretter.

Til slutt var det altså Grace Bullen og skyttertalentet Hernik Larsen fra Mysen som nådde opp i denne omgang.

– Jeg er stolt over at vi i fylket har så talentfulle utøvere som representerer Østfold på en fantastisk måte. Dette er utøvere som er markante internasjonale størrelser i sin idrett, kommenterer leder for nærings- og kulturkomiteen, Andreas Lervik (Ap).