Godteglad gulltrener

NAVN I NYHETENE: Treneren for FFKs NM-vinnende gatelag skulle gjerne kommet seg ned i vekt, men er litt for glad i potetgull og cola på sofaen.

Hvem: Lars Petter Hansen (43)

Hva: Tidligere FFK-spiller, nå trener for klubbens gatelag.

Aktuell: Denne uka ledet han laget sitt til topps i NM for gatelag i Kristiansand.

Hvordan føles det å hente hjem et nytt NM-gull til Fredrikstad?

– Det er kjempemoro, ikke minst for hele spillergruppa. Dette var den fjerde strake finalen vår, og den andre seieren. Du kan se hvor mye det betyr for dem, det er en glede du sjelden får se i annen idrett.

Hva kan du si om jobben laget har gjort for dette gullet?

– De har trent hardt i rundt to år nå. Vi trener tre ganger i uka, og har i snitt ti stykker på hver trening som legger inn en utrolig innsats.

Og så går det så det suser i seriespillet også (ubeseiret hittil i 2018, journ.anm.), går dere for gullet der også?

– Vi får vel prøve på det. Vi spiller egentlig ikke bare for å vinne, men det blir enda mer moro når vi gjør det. Det at vi får ting til å funke sosialt bidrar også til at resultatene på banen blir bedre.

Hvordan er det å jobbe med denne gatelag-gjengen?

– Helt topp, jeg kunne ikke tenkt meg å gjøre noe annet. Det beste er å se det enorme samholdet i gruppa. Nå hadde vi med oss en som var nesten ny på laget til NM, og måten han blir tatt imot og tatt vare på av de andre er helt fantastisk å se.

Tidligere Stjernen-spiller Kevin Berg skriver på Facebook at det er på tide Fredrikstad hyller deg enda mer for jobben du gjør med FFKs gatelag. Hva tenker du om å få et sånt skussmål?

– Jeg blir rørt, og det er en veldig fin gest av Kevin. Egentlig syns jeg vi har fått ganske mye oppmerksomhet allerede, men det er alltid hyggelig å bli satt pris på for den jobben man gjør.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er ikke mye jeg har lest, så da må det bli 50 shades-bøkene. Jeg har faktisk lest alle sammen, og det er de første ordentlige bøkene jeg har kommet meg gjennom.

Hva gjør deg lykkelig?

– At de rundt meg har det bra, for det får man det bra selv også.

Hvem var din barndomshelt?

– Vinnie Jones og Stan Collymore var idolene. Jeg prøver fortsatt å være like tøff som dem på fotballbanen, hehe.

Hva misliker du mest

ved deg selv?

– At jeg er litt for glad i mat og godteri, og derfor sliter med å gå ned i vekt.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da legger jeg meg på sofaen med potetgull og cola. Det henger nok litt sammen med det forrige svaret mitt.

Hva er du villig til å gå i

demonstrasjonstog mot?

– Bomringer og bensinprisene i Norge er jeg ikke noen fan av. Det er sikkert mye annet også, men jeg er en litt typisk nordmann som aksepterer det meste, så det er sjelden jeg går i tog.

Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke var mer seriøs da jeg spilte aktivt selv. Jeg kunne nok nådd enda lenger enn jeg gjorde om jeg fikk sjansen til å leve de åra om igjen.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det må bli dama. Jeg er livredd for å ta heis, men de få gangene jeg gjør det er det sammen med henne. Da føler jeg meg tryggere.