Fredrikstad får egne standupshow igjen

Flere av nøkkelpersonene fra Stand-Up Moss og Standup Sarpsborg starter opp en egen klubb i Fredrikstad.

Tirsdag 20. november blir den første klubbkvelden deres. De planlegger å arrangere én kveld hver måned – alltid på en tirsdag. Samtlige show skal gå på Speilet-scenen i tilknytning kulturhuset Blå Grotte.

– Vi er veldig spente og gira. Det er spennende å starte opp noe nytt i Østfolds største by. Vi har kjørt dette klubbkonseptet i Moss i snart seks år nå, og drøye to år i Sarpsborg. Nå skal vi også tilby folk i Fredrikstad god standup, sier Rune Vold, leder i Standup Fredrikstad.

LES OGSÅ: – Ble truet med juling under humorshow i Moss

Kjente og ukjente komikere

De tre byene har egne, ulike organisasjoner for standupklubbene sine, men mange av de samme personene går igjen. I styret til nye Standup Fredrikstad har Rune Vold med seg Laurits Lundgaard, Mats Bristol og Anders Thorkildsen.

– Konseptet vårt fungerer veldig bra i Sarpsborg og Moss, så vi ser ikke noen grunn til at det ikke skal fungere i Fredrikstad også, sier Vold.

Konseptet handler kort fortalt om å tilby månedlige standupshow, med én stor headliner og en rekke andre kjente og mindre kjente komikere.

– Alle som kommer til oss får alltid se etablerte komikere og nye og kommende stjerner, som til sammen byr på mye ulik type humor, sier Vold og legger til:

Drives på dugnad

– Vi har etter hvert fått et stort nettverk. Det gjør det lettere å få tak i de kjente navnene og oppdage de nye, kommende stjernene.

Han trekker også fram den lave prisen som en av årsakene til at de har klart å trekke folk til seg.

– Vi driver dette på dugnad, fordi vi synes det er gøy. Dersom vi skulle sitte igjen med noen kroner, går det til å videreutvikle konseptet eller markedsføre oss, sier Vold.

LES OGSÅ: Drømmer om å lage standupfestival i Moss

Sterke av å stå samlet

Standup Fredrikstad har allerede eksistert i en årrekke, men de siste aktørene ga seg mot slutten av 2017. Siden da har byen manglet et standuptilbud, som Vold nå gleder seg til å gi innbyggerne.

– Vi har lenge tenkt på å starte opp i Fredrikstad. Vi ser at det ikke bare vil være et godt tilbud for Fredrikstad, men også styrke tilbudene våre i Moss og Sarpsborg, sier han.

Vold forklarer at det å ha standupklubber i flere nærliggende byer gir dem større muligheter til å booke inn kjente komikere langveisfra, ettersom de kan tilby dem flere jobber. Med andre ord kan folk forvente å se mange av de samme headlinerne i de tre byene.

Hvem som står på scenen under åpningskvelden 20. november ønsker ikke Vold å avsløre riktig ennå. Med ett unntak: Han skal være konferansier.

– Jeg kan garantere at det blir en sterk lineup. Vi vil at folk skal komme og se at dette er liv laga, sier han.

LES OGSÅ: – For mye gamle gubber i standup