Forsøkte å smugle nesten 300 liter whisky i bil med falske skilter

Den polske mannen ble overlatt til politiet etter å ha blitt stoppet ved den gamle Svinesundsbrua med store mengder sprit, falske bilskilter og falsk legitimasjon.

– Mulig han er glad i whisky, polakken som ble stoppet av tollerne på Svinesund mandag kveld. Uansett ble det bråstopp på gamle Svinesundsbroa, skriver Tolletaten på Twitter.

Det var ved 18-tida mandag kveld at mannen kom kjørende over grensa, og kort tid etter ble stoppet av en patrulje fra Tolletaten.

– Det viste seg raskt at bilen var fylt med store mengder brennevin, både i bagasjerommet og rundt om i kupeen. Varene var ikke spesielt godt skjult, utdyper kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted overfor Demokraten.

Les også: Litauer arrestert etter årets største spritbeslag på norske grenseoverganger

– Brukte brorens ID

Etter å ha loset bilen hans inn til tollstasjonen, ble det foretatt en opptelling av de ulovlige varene, og det viste seg at det dreide seg om 299 liter whisky.

– Bilen var samtidig påsatt falske norske skilter, og de originale polske lå inne i bilen. Sjåføren ble overlevert til politiet, og da viste det seg også at han hadde falsk legitimasjon. Han brukte brorens ID-kort, opplyser Grandahl.

– I tillegg var bilen modifisert med forsterket fjæring, så her var det mye som ikke stemte, fortsetter han.

Les også: Smågodtsmugler tatt på Svinesund

Følges opp av politiet

Whiskyen ble beslaglagt, og det er nå opp til politiet å vurdere hva slags straffereaksjon han skal få for smulgingsforsøket.

– Dette beslaget utgjør unndratte avgifter på drøyt 125.000 kroner, så det er ganske betydelig. Hva han skulle med varene kom aldri fram, da mannen kun snakket polsk, sier Grandahl.

Brennevinen var ikke spesielt godt skjult.
Foto: Tolletaten

Brennevinet var ikke spesielt godt skjult. FOTO: Tolletaten