Sola steker på dem som har tatt turen til Dampskipsbrygga. Klokka er tolv, og det er klart for første dag av Foodtruck-festivalen, som går fra fredag 31. juli til søndag 2. august.
Fredrikstadguttene Robert og Josef skal inn og ha seg en lang lunsj, som helst skal vare frem til de drar på hytta i ettermiddag. Før de kommer inn må de registrere seg på nett og få billett der. Det er gjort for å sikre smittevernstiltak. Guttene satser på å prøve alt.
Nederlandsk ost og amerikansk grill
Fra Nederland kommer Adrian og makkeren Camilla, som villig gir ut smakebiter til dem som vil prøve det han kaller "verdens beste ost".
– Vi står her hele helgen. Håper været holder, gliser Adrian fra vogna Dutch Cheeseman.
Litt lenger inn på området finner vi The Grill Pit-trucken, som opprinnelig er en restaurant i Stavern. De har tatt turen til Fredrikstad for å by innbyggerne på digg amerikansk-inspirert grillmat.
– Sjefen vår reiste rundt i USA og ble inspirert av maten de laget der, kan Maz fortelle.
Han og kollegaen Patrik har tid til et bilde før de må fortsette å servere. Det er bra trøkk foran trucken.
Josef og Robert venter, litt utålmodig, på Hot Chicken Philly Steak.
Pimpa pølser og ansiktsmaling
Klokka er nå kvart over tolv, men kompisene Morgan og Robin har allerede funnet stolene foran food trucken Dogz'n'Fries. De har bestilt seg en litt pimpa pølse.
– Det ble en hot dog med chilimayo, sier Robin.
– Vi er ille fine på det, se, ler Morgan.
På grunn av kø kan det av og til bli litt venting på maten. Da kan barna ta turen innom teltet til klovnen Abby.
– Her blir det ansiktsmaling, lykkehjul og ballongdyr, forteller Abby, som egentlig bor i Oslo, men som reiser rundt i Norge og underholder.
Etterlengta gyros og tapashimmel
Det er heller ikke bare klovner og food trucker som kommer utenbys fra. Cecilie fra Asker er på ferie på Hvaler, og synes det passet veldig bra at det var matfestival denne helga.
– Det er mange år siden sist jeg spiste gyros. Det var utrolig godt, sier den fornøyde turisten.
Det meste av maten er ment å spises på området, men det finnes også godsaker man kan ha med seg hjem. Mannen som kaller seg Alex Olive har alt det ekstra gode til tapasen.
– Jeg har fetaost, søt paprika fylt med fetaost, chilimarinerte oliven.. Alt!, sier Alex.
Når klokka nærmer seg ett, står det folk utenfor hver eneste truck. Den stekende sola og fristende lukta av mat fra alle verdenshjørner, lover godt oppmøte resten av helga.
Fredrikstad Food Truck Festival drives av Norway Street Food. Billetter må kjøpes på nett eller ved inngangen, og ordningen er til for å overholde smittevernstiltakene. Billettene koster 20 for voksen, og 10 for barn, og gjelder for hele helga mellom fredag 31. juli og søndag 2. august.