Færre søkere på folkehøyskolene i Østfold

Når det er søkerrekord på folkehøyskolene ellers i landet, er det nedgang i antall søkere på skolene i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss.

For femte år på rad har det vært søkerrekord på folkehøyskolene rundt om i landet. Men skolene Haugetun i Fredrikstad, Skjeberg i Sarpsborg og Jeløy i Moss, opplever en liten nedgang i antall søkere i år i forhold til i fjor. Det viser tall fra Informasjonskontor for Kristen Folkehøgskole, IKF. 

Skolene i Østfold hadde totalt 249 søkere i fjor, fordelt på de tre skolene. I år er antall søkere 238. 

Kan fort bli fullt

Det er ingen søknadsfrist på skolene i Østfold, men rullende opptak fra 1. februar og frem til skolestart. Det forteller informasjonsrådgiver ved Folkehøgskolene, Marit Asheim. 

– Frem til skolestart er det rullende opptak så lenge det er ledige plasser. Med andre ord kan det fort bli fullt i Østfold den neste måneden. sier Asheim. 

Noen plasser igjen

Som eneste person igjen ved Haugetun Folkehøyskole er rektor Øyvind Moksnes. Han sier at det jobbes iherdig med å få satt opp elevkabalen for kommende skoleår. Men han mener det kommer til å bli fullt også i år. 

– Vi har oppmot samme søkertall som i fjor. Vi har nå 108 søkere, så det er fortsatt plasser igjen. Litt av utfordringen i år, er at elevene har søkt litt senere enn tidligere år, sier Moksnes.