Av: Arne Børresen
– Peppes lager fantastiske pizzaer. Det vet jeg som har jobbet i selskapet i nærmere 20 år. Men mine pizzaer skal bli minst like gode! forteller en engasjert Farhad Safeen etter det mat-historiske skiftet som fant sted i Gamlebyen for få dager siden.
Gamlebyens første pizzarestaurant
31. desember 2019 avviklet Peppes Pizza sitt 42 år lange forhold til Festningsbyen.
– Vi skulle gjerne fortsatt i Gamlebyen hvor vi faktisk har holdt på helt siden 1978. Men når vår franchisetaker i Fredrikstad, Sunil Sharma, insisterte på at han bare ville drive én Peppes i byen, det vil si i Nygata på Vestsiden, måtte vi respektere det. Leiekontrakten i Torvgata i Gamlebyen er det dessuten han som sitter på – ikke vi, sier lederen for franchisetakerne i Peppes Pizza-kjeden, Håvar Hansen til Demokraten.
– Så partene er enige om hvordan dette skal gjøres?
– Det er vi. Nå ønsker vi Sunil, som har vært en dyktig driver i alle år, lykke til i sentrum, understreker Hansen overfor avisa.
Fyller på med biffsnadder og burgere
Hvordan smakfulle pizzaer «mekkes» sammen kan den nyslåtte sjefen i Din Pizza det meste om:
– Jeg har laget pizzaer i nesten hele mitt voksne liv, og har blant annet 12 års erfaring fra pizzarestaurant-markedet i Trondheim. Når jeg nå skal skape mer oppmerksomhet om stedet her i Gamlebyen, et sted de fleste allerede kjenner til, så skal det skje med noe mer enn bare pizzaer på menyen. Her blir det etter hvert biffsnadder, burgere og andre godsaker å velge mellom, smiler den hardtarbeidende tobarnsfaren.