Emma Huisman Moskvil (26) blir nyhets- og reportasjeredaktør i Dagsavisen

En av Norges yngste sjefredaktører, Emma Huisman Moskvil (26), forlater Svelviksposten og går til en nyopprettet stilling som nyhets- og reportasjeredaktør i Mediehuset Dagsavisens fellesredaksjon.

– Vi har svært gode erfaringer med å gi muligheter til unge ledertalenter, og mener Huisman Moskvil med sin spennende bakgrunn vil bidra til at vi kan fortsette vår digitale vekst i Dagsavisen-familien. Vi tar på alvor at vi har gått fra å være en gammel papiravis med opplagsfall og økonomiske problemer til et voksende og lønnsomt digitalt mediehus med en rekke publikasjoner. Tidligere i år justerte vi organisasjonskartet i henhold til dagens strategi og muligheter, og med Huisman Moskvil på plass har vi nå et fulltallig, kompetent, motivert og digitalt lederteam. Jeg gleder meg til at vi sammen skal gå løs på oppgaven med å ta Dagsavisen og alle våre små aviser videre inn i en ny tidsalder, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen.

– Til tross for sin unge alder, har Huisman Moskvil rukket å skaffe seg god erfaring fra frontsjefjobber i flere av Amedias regionaviser og de to siste årene med imponerende digitale resultater som sjefredaktør i en mindre lokalavis. Hun har imponert oss gjennom en omfattende søknadsprosess der hun konkurrerte mot flere solide kandidater, og vi tror at hennes alder og teft for digital historiefortelling vil bidra til at vi lettere skal klare det alle aviser og mediehus strever med, nemlig å bli aktuelle for yngre lesere og målgrupper, fortsetter Lysholm.

Les også: Høygravide Henriette blir historisk som første kvinnelige avisredaktør i Fredrikstad

I Mediehuset Dagsavisen får Emma Huisman Moskvil ansvar for fire reportere, samt nasjonalt nyhets- og reportasjeinnhold fra eksterne samarbeidspartnere. I tospann med utenriksredaktør Iselin Stalheim Møller skal Moskvil berike Dagsavisen-familiens lokale redaksjoner i Oslo, Drammen, Moss, Fredrikstad og Stavanger med løpende nyheter og lengre reportasjer, med hovedfokus på nasjonal og internasjonal politikk, politiske konsekvenser og menneskene det angår.

Huisman Moskvil vil rapportere til sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm og inngå i Mediehuset Dagsavisens nyopprettede ledergruppe for fellesredaksjonen sammen med Lysholm, Iselin Stalheim Møller, som samtidig får endret stilling fra reportasjeleder for utenriks til utenriksredaktør, politisk redaktør Lars West Johnsen, som har ansvar for det politiske kommentarinnholdet, og kulturredaktør Mode Steinkjer.

Mediehuset Dagsavisens strategiske ledergruppe består etter omorganiseringen av Eirik Hoff Lysholm, direktør Nina Kordahl og lokalredaktørene Bente Rognan Gravklev (Dagsavisens hovedutgave, Oslo), Katrine Strøm (Dagsavisen Fremtiden, Drammen), Henriette Ydse Krogstad (Dagsavisen Demokraten, Fredrikstad og Da Moss Dagblad) og Bjørn Sæbø (Dagsavisen RA, Stavanger). 

– Skillet mellom en fellesredaksjon, som i praksis blir som et byrå for de lokale posisjonene, og våre lokale redaksjoner, har vært en sentral del av et utviklingsarbeid for å organisere hele mediehuset etter vårt og lesernes framtidsbehov. Alt fellesinnhold i alle publikasjoner skal være like aktuelt for alle lesere, og alle lokale redaksjoner skal være best mulig rustet til å kjempe om lesere og abonnenter i den tøffe konkurransen de står i, sier Lysholm.

LES OGSÅ: «Hvis én avis er alene i en by, har redaksjonen og redaktøren enorm makt»

– Det er veldig kjekt at Dagsavisen vil satse på en ung redaktør med lokalavisbakgrunn. Det blir leit å forlate den trygge og gode Amedia-familien, men jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i Dagsavisen, og stake ut kursen for hvordan vi skal produsere nasjonale nyheter som treffer folk i Stavanger like godt som de i Drammen, sier Huisman Moskvil.

– Jeg vet fra tiden min i Amedia at en god historie fra Drammen eller Stavanger, kan treffe like godt hos lesere i Fredrikstad. Våre nasjonale saker må reflektere at Dagsavisens lesere finnes over hele landet, og jeg ser frem til et godt samarbeid med Dagsavisens lokale redaksjoner, der vi kan være ressurser for hverandre. Alle som bruker lokalavisa si vet at sakene der har et klart og tydelig fokus på menneskene som bor i dekningsområdet. Som redaktør i Svelviksposten er jeg vant til å tenke over hvem sakene våre egentlig påvirker, for jeg møter dem på butikken eller i byen. Dette fokuset ønsker jeg å videreføre i storskala hos Dagsavisen. Når vi skriver om politikk, skal vi tenke på dem som berøres av forslaget eller vedtaket.