– Du er som Jesus når du står på vannet, det er en total opplevelse

En biblioteksjef, en sykkelentusiast og en surfende pianist gir deg de beste stedene å sykle og padle i sommer.

Padlebrett langs svabergene

Navn: Aksel Kolstad
Hva: Surfende pianist

Hvor bør man stå på padlebrett?
– Overalt! Foten er fint, og Lervik da. Alltid gøy å SUPe (stå på padlebrett, red.anm.) der det er litt svaberg og litt mennesker. Man opplever litt av hvert, og det blir nesten som en safari. Solviken og Saltnes er fint!

Hvorfor er padlebrett så bra?
– Du er som Jesus når du står på vannet, det er en total opplevelse. Du bruker hele kroppen! Ligger du på brettet, så kommer du så nært vannet. Man bare er så totalt fri. Læringskurven er veldig bratt, og det er enkelt med et bra brett. Jeg ville vært litt forsiktig med opplåsbare brett, de er ikke så stive. Man kommer fort ut av balanse, så de støpte er best.


Pianist Aksel Kolstad er en ivrig brettpadler. Foto: Aksel Kolstad/Café de Concert

Les også: Sommermoro som ikke koster skjorta (+)

Korte og lange kajakkturer

Hvem: Tora Klevås
Hva: Biblioteksjef og kajakkpadler

Hvor er det fint å padle kajakk?
– Jeg hadde en veldig fin tur i forrige uke. Vi padla fra Tangen på Kråkerøy til Engelsviken, med to overnattinger i mellom. Anbefaler også selvfølgelig å padle fra Skjærhalden og utover mot Herføl, der er det muligheter for korte og lange turer. Det siste stedet jeg vil anbefale er Papper, der kan man sette ut båten og padle rundt.

Og hvorfor er det fint å padle kajakk?
– Du kommer deg så tett på naturen. Du sitter i samme høyde som fuglene. Litt fredelig, litt meditativt og litt trening.


Biblioteksjef og hobbypadler, Tora Klevås. Foto: Henriette Ydse Krogstad

Les også: Biblioteksjefen er lykkeligst med kopp kaffe på verandaen i morgensola eller på tur med familien (+)

Sykkel-idyll på Hvaler

Navn: Gunn Hedberg
Hva: Forfatter av boka "Sykkel på Hvalerøyene"

Hvor bør man sykle på Hvaler?
– Man kan sykle til Storesand, der det nye fritidshuset er satt opp. Eller, så kan man sykle Kjærlighetsstien fra bystranda og langs vannet utover. Det tredje jeg vil si er øyhopping! Det er så enkelt. Da tar du med deg sykkelen på ferga, og så er det bare å studere fergetidene. Du kan kjøpe øyhoppingsbillett som varer et døgn, da har du flere spisemuligheter også. Helt nord på Nordre Sandøy ligger Makøs sommerkafé. Den har veldig god mat og veldig trivelige omgivelser. Spesielt velegna for barn, og det er mange dyr der. Om du ikke sykler noen andre steder, så sykle på Nordre Sandøy.

Hvorfor er sykling så bra?
– Du kommer så mye lenger av gårde på en sykkel! Øyhopping er nummer 1!


Gunn Hedberg har skrevet boka "Sykkel på Hvalerøyene". Foto: Privat

Les også: Hvaler rundt på to hjul – og en tur innom Koster (+)

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.