DJ Vera én av tre Østfoldprisen-finalister

Hun har lagt ned en stor innsats for homofile og lesbiske på hele Østlandet i en årrekke. Nå er Vera Danielsen (62) for andre gang på rad blant kandidatene folket kan stemme fram som vinner av Østfold fylkeskommunes hederspris.

Mandag morgen offentliggjorde Østfold fylkeskommune de tre kandidatene som står igjen i finalen, og kan vinne  Østfoldprisen 2019:

  • Vera Danielsen, Fredrikstad. Ildsjel i det homofile og lesbiske miljøet på Østlandet, blant annet som primus motor for «Fredrikstad på skeiva».
  • Svein Syversen, Eidsberg. Forfatter og friluftselsker, som blant annet står bak trilogien «Fjella i Østfold»
  • Ingrid Bjørnov, Tomter. Musiker og artist som gjennom mange år har gledet publikum fra både små og store scener lokalt og nasjonalt.

Det er folket som avgjør hvem som vinner den aller siste utgaven av fylkeskommunens hederspris. Frem til søndag 3. november kan du stemme på din favoritt på Østfold fylkeskommunes nettsider.

Foto: Østfold fylkeskommune

Disse tre kan vinne fylkeskommunens hederspris for 2019. MONTASJE: Østfold fylkeskommune

Opptatt av trygge rammer

Vera Danielsen, også kjent som DJ Vera, er blant finalistene for andre år på rad. Da hun ble intervjuet om sitt kandidatur i fjor (+), snakket hun blant annet om viktigheten av å skape trygge rammer for det skeive miljøet.

– Jeg prøver å være et godt forbilde, og har alltid vært opptatt av å leve et så normalt liv som mulig. Som homofil eller lesbisk er det viktig å ikke tenke at du er en outsider, sa Danielsen til Demokraten den gang.

Hun slo seg opp som DJ Vera i Oslo på 90-tallet, og på starten av 2000-tallet etablerte hun «Fredrikstad på skeiva», som eksisterer den dag i dag.

– Ideen er at man skal slippe å flytte fra mindre byer for å ha et slikt tilbud. Mange drar inn til Oslo i altfor ung alder, og får seg kanskje noen ubehagelige opplevelser. Gjennom alle årene med disse arrangementene har det aldri vært noe bråk eller tull, fortalte hun i fjor høst.

– Jeg holder det gående fordi folk fortsatt har fordommer, selv om det heldigvis har blitt mindre av det. Det har skapt et miljø, og mange har truffet partneren sin som de fortsatt er sammen med. Derfor er det en stor fordel å få inn yngre krefter fra Fredrikstad Pride, så det ikke blir borte den dagen jeg gir meg, fortsatte hun.

Les også: Trond Henriksen tildelt Østfoldprisen 2018

– Imponerende liste

Hele 46 kandidater ble foreslått til årets utgave av Østfoldprisen, og en fagjury har nå valgt ut finalistene.

Juryleder og fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen legger ikke skjul på at det har vært en krevende jobb å avgjøre hvem folket kan stemme fram som vinner.

– Det er en imponerende liste, med mange fine kandidater. Vi er stolte over hvor mange flotte folk som finnes i  Østfold, sier hun i en pressemelding.

Les også: 15 av 46 Østfoldprisen-kandidater fra Fredrikstad