Det strømmet på med bibler – pakket inn som julegaver til barn

For sjuende gang stiller Quality Hotel Fredrikstad både med juletre og plass for levering av julegaver til familier som sliter. – I år trenger vi ikke flere bibler, smiler Stine Carlsen i organisasjonen Hjelp oss å hjelpe.

Det er mange familier som sliter økonomisk og sårbarheten blir ekstra stor i jula, når man som forelder ikke har råd til å kjøpe julegaver til barna. Oppfordringen fra Stine Carlsen er klar:

– Her kan alle bidra, og med døgnåpen hotellresepsjon kan du levere pakken akkurat når det passer deg. I utgangspunktet er vi i organisasjonen Hjelp oss å hjelpe opptatt av gjenbruk, men når det gjelder julegaver ønsker vi nye og ubrukte varer – til barn og unge. Ønskelista ligger på vår Facebook-side.

«Gratisbibler» i julepapir

Avdelingen Hjelp oss å hjelpe Rogaland har tidligere opplevd å få søppel levert og pakket inn som julegaver. Skjøteledning, en ødelagt duk, en åpnet kondompakke og brukte ballonger var noe av det de frivillige fant i julepakkene som var tiltenkt barn og unge rogalendinger. Stine Carlsen har heldigvis ikke slike erfaringer – selv om mange av fjorårets pakker inneholdt både beskrivelse av Judas og syndefloden.

LES OGSÅ: Mottok kondom med ondsinnet beskjed til barn
MENINGER: Ønsker deg en trist jul

I fjor ble det delt ut 80.000 bibler her i fylket under aksjonen «Bibelen til alle Østfold». Kan hende tyder det på at mange takket ja når de fikk besøk på døra av misjonsorganisasjonen Ungdom i Oppdrag – og i ettertid angret seg.

– Vi fikk mange bibler som var pent pakket inn i julepapir, smiler Carlsen og legger til:

– Vi trenger ikke flere bibler nå!

Sosiale medier skaper forskjeller

Stine Carlsen har vært med i den frivillige organisasjonen i fem år. Sosiale medier er med på å synliggjøre forskjellene mener hun:

– Mange uføre, arbeidsledige og enslige foreldre sliter for å få endene til å møtes økonomisk. I en slik situasjon rammes barna og ungdommer i familien spesielt hardt. Når jevnaldrende legger ut bilder på Snapchat av nyinnkjøpte dyre jakker, vesker og joggesko – er det faktisk mange som ikke har råd til en kinobillett eller en milkshake.

LES OGSÅ: Lille-Knut ble skånet for nissens skrekkmaske (Demokraten+)

Plukk et hjerte

Under juletreet på Quality Hotel blir det hvert år levert flere hundre pakker til de som trenger det mest. Som tidligere blir gavene fordelt mellom organisasjonene Barnas Stasjon og Hjelp oss å hjelpe.

I tillegg til «Ensomhetens tre» her på hotellet i sentrum, kan du også levere julegaver i Torvbyen eller hos Capelli frisør på Gressvik. Alternativt kan du plukke et hjerte fra juletreet i kjøpesenteret. På hjertet står det kjønn, alder og ønsker fra barna. Man plukker et hjerte, kjøper gaven og leverer den på senterkontoret, opplyser Stine Carlsen, som har en siste oppfordring:

– Vi håper flere i år tenker på gaver til ungdommer. Et gavekort er midt i blinken.

LES OGSÅ: Samler inn julegaver til barn som ellers ikke får